Новата „Мис Турция“ – красавица с български корени

Бащата на Симай Расимоглу е от Джебел, майка ѝ е от Момчилград

Момиче с български корени от Джебел стана новата Мис Турция. Нейното име е Симай Расимоглу и е на 22 години, съобщи „24 часа“.

Родена е в Бурса през 1997 г. в българско емигрантско семейство.

Баща ѝ е родом от Джебел, а майка ѝ е от Момчилград. Симай се пребори за титлата сред двадесет претендентки от цяла Турция. Освен най-красива, тя е и най-висока сред участничките със своите 1,88 см.

Красавицата е завършила един от най-престижните университети в съседката ни „Улудаг” в Бурса. Специалността ѝ е „Архитектурна реставрация”. Дори вече работи по специалността си в голяма фирма, а причината да се запише в конкурса са нейните колеги, които я поощрявали да подаде документите си за предварителния кастинг. Симай не е скъсала връзката си с родината на своите родители. Преди 3 години е била в Момчилград. Това става ясно от фейсбук профила ѝ, където е публикувала своя снимка, на която се вижда как се разхожда по улиците на малкия град.

Реклама:


След победата в“Мис Турция” красавицата ще представи съседката ни на конкурса „Мис Свят”, който тази година ще се проведе в Англия.

Dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *