Новата “Мис Турция” – красавица с български корени

Бащата на Симай Расимоглу е от Джебел, майка ѝ е от Момчилград

Момиче с български корени от Джебел стана новата Мис Турция. Нейното име е Симай Расимоглу и е на 22 години, съобщи “24 часа”.

Родена е в Бурса през 1997 г. в българско емигрантско семейство.

Баща ѝ е родом от Джебел, а майка ѝ е от Момчилград. Симай се пребори за титлата сред двадесет претендентки от цяла Турция. Освен най-красива, тя е и най-висока сред участничките със своите 1,88 см.

Красавицата е завършила един от най-престижните университети в съседката ни “Улудаг” в Бурса. Специалността ѝ е “Архитектурна реставрация”. Дори вече работи по специалността си в голяма фирма, а причината да се запише в конкурса са нейните колеги, които я поощрявали да подаде документите си за предварителния кастинг. Симай не е скъсала връзката си с родината на своите родители. Преди 3 години е била в Момчилград. Това става ясно от фейсбук профила ѝ, където е публикувала своя снимка, на която се вижда как се разхожда по улиците на малкия град.

След победата в”Мис Турция” красавицата ще представи съседката ни на конкурса “Мис Свят”, който тази година ще се проведе в Англия.

Dnes.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.