Включването на три кладенеца във водопроводната мрежа на Разград срещна подкрепа в Басейнова дирекция – Плевен

В централата на Басейнова дирекция „Дунавски район“ в Плевен днес се проведе работна среща за обсъждане на първите практически действия, необходими за реализиране на идеята за включване на допълнителни водни количества от три шахтови кладенеца във водопроводната мрежа на град Разград, съобщиха от пресслужбата на областната администрация в Разград.

В срещата участваха областният управител Владимир Димитров, управителят на „Рока къмпани“ ООД Росица Лалева, управителят на „Водоснабдяване Дунав“ ЕООД инж. Стоян Иванов, директорът на Басейнова дирекция – Плевен инж. Румелия Петрова и представители на екипа й.

Идеята за включване към мрежата на Разград на допълнителни водни количества от три кладенеца с питейна вода, които се намират на територията на „Рока къмпани“, бе представена на ръководството на специализираната институция, отговаряща за управлението на водите в страната. Предложението срещна подкрепата на ръководството на Басейнова дирекция – Плевен, като бяха планирани конкретни стъпки за получаване на разрешително за водовземане от набелязаните кладенци.

След съгласуване с „Български ВиК холдинг“, ВиК дружеството в Разград ще изготви необходимата документация и ще я изпрати в Плевен за одобрение, като бе получено уверение, че тя ще бъде разгледана максимално бързо.

След получаване на разрешителните, предстои изготвяне на технически проект и реализиране на строително-монтажни работи за изграждане на водопроводна връзка към мрежата на Разград. Паралелно се разглеждат възможностите за водовземане от кладенци в други предприятия в града.

Организираната от Владимир Димитров среща в Плевен е поредният етап от реализацията на инициативата за решаване на проблема с високата цена на водата в Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 115

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.