Делегация от Кълъраш пристига за Деня на Разград

Четиричленна делегация от Кълъраш – румънския град-побратим на Разград, пристига на официално посещение по повод Деня на Разград утре, 26 януари, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Води я Йонут Саву – директор „Публична администрация“, в нея са включени и: Флориан Зика – директор в „Технически департамент“, Андрада Путере и Лоредана Кюрару – експерти в отдел „Програми и местно развитие“ в Община Кълъраш. Те ще присъстват на тържествената сесия на Общинския съвет, която започва в 11.00 ч. в заседателната зала на местния парламент. Гостите от Румъния ще участват и в други събития, посветени на Деня на Разград и включени в празничния календар на Община Разград.

В дневния ред на сесията утре е докладна за обсъждане на удостояване със званието „Почетен гражданин на град Разград“ на Петранка Дацкова Луканчевска, инициатор за създаването на Капанския ансамбъл. В 18.00 ч. в залата на Общинския културен център е връчвантое на отличието, а след това започва концерт-спектакъла на Национален музикален театър „Стефан Македонски“ „Приказка за виенския валс“.

Част от празничната програма за Деня на Разград утре е и изложба, посветена на Освобождението на Разград и следосвободителния период, откриването е в 10.00 ч. в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“.

/e-Razgrad/

Hits: 119

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.