Бен Крос издъхна във Виена на 72 години

Популярният английски актьор Бен Крос почина на 72-годишна възраст във Виена.

Тъжната новина съобщи дъщеря му Лорън, която благодари на феновете и приятелите за подкрепата, която му оказват през последните години, когато той се бореше с рака.
Актьорът е починал във Виена, където се е намирал за изследвания. Състояние му се е влошило рязко през последните две седмици.
Хари Бърнард Крос, както е истинското име на актьора е роден през 1947 г. в Лондон в семейството на ирландски католици. От малък проявявя таланта си в училищни пиеси, а по-късно завършва Кралската академия за драматично изкуство. Първите му роли са в театъра, но звездният му миг е участието в „Огнените колесници“, който е номиниран за много награди Оскар, а самият той в ролята на атлета Харълд Ейбръхамс печели награда за най-обещаващ актьор за 1981 г.
Много са образите му в киното, включително и в български продукции. Последната му роля в български филм е на англйския вицееконсул Уайт в „Имало една война“.
Бен Крос има три брака, като последният от тях е с българката Деяна Бонева, сключен по стара българска традиция в Жеравна. Любовта довежда англичанина у нас, където прекарва последните години от живота си. Участва в спектакъл на ансамбъл „Българе“, пише текстове за песни на Васил Петров, пее с него на фестивала Аполония през 2007 г.
Със смъртта му киното губи един свой ярък образ, а България – искрен приятел.

/e-Razgrad/

One Reply to “Бен Крос издъхна във Виена на 72 години”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *