Бен Крос издъхна във Виена на 72 години

Популярният английски актьор Бен Крос почина на 72-годишна възраст във Виена.

Тъжната новина съобщи дъщеря му Лорън, която благодари на феновете и приятелите за подкрепата, която му оказват през последните години, когато той се бореше с рака.
Актьорът е починал във Виена, където се е намирал за изследвания. Състояние му се е влошило рязко през последните две седмици.
Хари Бърнард Крос, както е истинското име на актьора е роден през 1947 г. в Лондон в семейството на ирландски католици. От малък проявявя таланта си в училищни пиеси, а по-късно завършва Кралската академия за драматично изкуство. Първите му роли са в театъра, но звездният му миг е участието в „Огнените колесници“, който е номиниран за много награди Оскар, а самият той в ролята на атлета Харълд Ейбръхамс печели награда за най-обещаващ актьор за 1981 г.
Много са образите му в киното, включително и в български продукции. Последната му роля в български филм е на англйския вицееконсул Уайт в „Имало една война“.
Бен Крос има три брака, като последният от тях е с българката Деяна Бонева, сключен по стара българска традиция в Жеравна. Любовта довежда англичанина у нас, където прекарва последните години от живота си. Участва в спектакъл на ансамбъл „Българе“, пише текстове за песни на Васил Петров, пее с него на фестивала Аполония през 2007 г.
Със смъртта му киното губи един свой ярък образ, а България – искрен приятел.

/e-Razgrad/

Hits: 2

One Reply to “Бен Крос издъхна във Виена на 72 години”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.