Белчо БЕЛЧЕВ: Искам Благоево да заприлича на село от Европейския съюз

Гюнай Хюсмен и втората в листата за общински съветници – вокалният педагог Свилена Дечева, обявиха лично подкрепата си за кандидата от гражданската квота на Земеделски народен съюз за кмет на селото

Белчо Белчев е роден /в буквалния смисъл на думата/ в разградското село Благоево през 1959 година. Основното си образование завършва с пълно отличие в местната прогимназия, която отдавна не съществува.

Възпитаник на Механотехникума в Разград, специалност „електронна техника“. Работил в бившия Военен завод, ОС на Организацията за съдействие на отбраната, Центъра за работа с деца, Гражданска защита и РД „Пожарна безопасност и защита на населението“. Семеен с две деца е двама внуци. Всички те живеят и работят Разград.

„Мечтата ми е родното Благоево да заприлича на село от Европейския съюз. Това е и основният ми мотив да се включа в надпреварата за кмет“, казва кандидатът на Земеделския народен съюз Белчо Белчев.

И още:

Реклама:


– Десетки години вече в Благоево не се случва нещо, което да направи живота на хората в селото по-добър, да накара младите да живеят тук, а сме само на 15 километра от Разград. Имам идеи как това може да се случи, говорих с много хора, които ме подкрепят и реших, че с тяхна помощ ще се справя.

Трябва да започнем от лицето на селото – главния път, който преминава през центъра на селото и го пресича от край да край. Трябва с консултации с „Пътна полиция“ да намерим начин да накараме шофьорите да намалят скоростта според изискванията на Закона за движение по пътищата. Чист късмет е, че още не е станала някоя беля. Децата ритат топка на площада, защото нямат детска площадка, а плочникът граничи с шосето.

Проблем в селото са състоянието на коритото на реката и поддръжката на гробищните паркове. Обрасли са като джунгла. По възрастните хора помнят какви наводнения са ставали тук. Опасността е голяма. Ако се случи проливен дъжд, от селската чешма надолу селото ще се превърне в язовир. А в гробищата хората много трудно стигат до последния дом на близките си.

Говорих с шефа на Общинското предприятие „Паркстрой“. Готов е да помогне с техника и хора, според силите си. Оказва се, че през годините никой не е търсил подобно съдействие от него. Та нали „Паркстрой“ е общинска, а не градска фирма? Същото се отнася и за другото общинско предприятие – „Ремонтстрой“. Дали и то не може да помага по селата? Ще проверим.

При нас зимите са сурови, случва се шофьори да закъсат в преспите, случвало се е и къща да се запали. Няма къде да подслоним хора при бедствия или пожар. Има начин да превърнем две от помещения на втория етаж на бившата прогимназия в стаи за подслон при нужда. С легла и отопление вътре. В подобни начинания, освен помощ от държавата, може да помага и дарителска сметка, която смятам да разкрием веднага след като встъпя в длъжност. Тя ще е в помощ на бюджета. Имам опит с това още от времето, когато бях в Центъра за работа с деца. Състави за конкурси в чужбина сме пращали. Посветените знаят, че отчетността в дарителската сметка е безупречна.

Ще е по-трудно със състоянието на настилката и осветлението по улиците, но съм оптимист.

И накрая, но само засега, защото през годините ще допълваме стореното – три неща, които ще станат по-лесно, но пък ползата от тях ще усетят всички – веднага! Договорил съм застрахователи – ще идват веднъж месечно и ще сключват тук на място – в селото – всички видове застраховки: на коли, на имоти, застраховка „Живот“…

Пак веднъж месечно ще се правят и медицински прегледи.

Ще си имаме и фризьорско ателие – то може да се настани и в дома на някого от хората в Благоево.

Основната нишка на програмата ми е, че изброеното до тук ще е за всички в селото, хората, които живеем в Благоево заедно!

Време е да спрем да мислим за миналото и да погледнем в бъдещето.

Това може да се случи с подкрепа в неделя – 27 октомври.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

One Reply to “Белчо БЕЛЧЕВ: Искам Благоево да заприлича на село от Европейския съюз”

  1. Благоево само ще спечели с кмет като Белчо Белчев. Интелигентен, оправен и решен да работи за интересите на селото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *