Белчо БЕЛЧЕВ: Искам Благоево да заприлича на село от Европейския съюз

Гюнай Хюсмен и втората в листата за общински съветници – вокалният педагог Свилена Дечева, обявиха лично подкрепата си за кандидата от гражданската квота на Земеделски народен съюз за кмет на селото

Белчо Белчев е роден /в буквалния смисъл на думата/ в разградското село Благоево през 1959 година. Основното си образование завършва с пълно отличие в местната прогимназия, която отдавна не съществува.

Възпитаник на Механотехникума в Разград, специалност „електронна техника“. Работил в бившия Военен завод, ОС на Организацията за съдействие на отбраната, Центъра за работа с деца, Гражданска защита и РД „Пожарна безопасност и защита на населението“. Семеен с две деца е двама внуци. Всички те живеят и работят Разград.

„Мечтата ми е родното Благоево да заприлича на село от Европейския съюз. Това е и основният ми мотив да се включа в надпреварата за кмет“, казва кандидатът на Земеделския народен съюз Белчо Белчев.

И още:

– Десетки години вече в Благоево не се случва нещо, което да направи живота на хората в селото по-добър, да накара младите да живеят тук, а сме само на 15 километра от Разград. Имам идеи как това може да се случи, говорих с много хора, които ме подкрепят и реших, че с тяхна помощ ще се справя.

Трябва да започнем от лицето на селото – главния път, който преминава през центъра на селото и го пресича от край да край. Трябва с консултации с „Пътна полиция“ да намерим начин да накараме шофьорите да намалят скоростта според изискванията на Закона за движение по пътищата. Чист късмет е, че още не е станала някоя беля. Децата ритат топка на площада, защото нямат детска площадка, а плочникът граничи с шосето.

Проблем в селото са състоянието на коритото на реката и поддръжката на гробищните паркове. Обрасли са като джунгла. По възрастните хора помнят какви наводнения са ставали тук. Опасността е голяма. Ако се случи проливен дъжд, от селската чешма надолу селото ще се превърне в язовир. А в гробищата хората много трудно стигат до последния дом на близките си.

Говорих с шефа на Общинското предприятие „Паркстрой“. Готов е да помогне с техника и хора, според силите си. Оказва се, че през годините никой не е търсил подобно съдействие от него. Та нали „Паркстрой“ е общинска, а не градска фирма? Същото се отнася и за другото общинско предприятие – „Ремонтстрой“. Дали и то не може да помага по селата? Ще проверим.

При нас зимите са сурови, случва се шофьори да закъсат в преспите, случвало се е и къща да се запали. Няма къде да подслоним хора при бедствия или пожар. Има начин да превърнем две от помещения на втория етаж на бившата прогимназия в стаи за подслон при нужда. С легла и отопление вътре. В подобни начинания, освен помощ от държавата, може да помага и дарителска сметка, която смятам да разкрием веднага след като встъпя в длъжност. Тя ще е в помощ на бюджета. Имам опит с това още от времето, когато бях в Центъра за работа с деца. Състави за конкурси в чужбина сме пращали. Посветените знаят, че отчетността в дарителската сметка е безупречна.

Ще е по-трудно със състоянието на настилката и осветлението по улиците, но съм оптимист.

И накрая, но само засега, защото през годините ще допълваме стореното – три неща, които ще станат по-лесно, но пък ползата от тях ще усетят всички – веднага! Договорил съм застрахователи – ще идват веднъж месечно и ще сключват тук на място – в селото – всички видове застраховки: на коли, на имоти, застраховка „Живот“…

Пак веднъж месечно ще се правят и медицински прегледи.

Ще си имаме и фризьорско ателие – то може да се настани и в дома на някого от хората в Благоево.

Основната нишка на програмата ми е, че изброеното до тук ще е за всички в селото, хората, които живеем в Благоево заедно!

Време е да спрем да мислим за миналото и да погледнем в бъдещето.

Това може да се случи с подкрепа в неделя – 27 октомври.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Hits: 0

One Reply to “Белчо БЕЛЧЕВ: Искам Благоево да заприлича на село от Европейския съюз”

  1. Благоево само ще спечели с кмет като Белчо Белчев. Интелигентен, оправен и решен да работи за интересите на селото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.