Асен Василев съобщи, че разследването е за ощетяване на бюджета с 556 млн. лева

В Народното събрание вицепремиерът Асен Василев даде подробности за причините за арестите на Бойко Борисов, пиара му Севделина Арнаудова, бившия финансов министър Владислав Горанов и бившата шефка на бюджетната комисия Менда Стоянова.

“Това е много хубава стъпка. Действа се по сигнала на Васил Божков и доклад на Агенция “Държавна финансова инспекция” от миналото лято. Тя установи, че има вреда от 556 млн. лева заради бездействие на пряко ръководената от Владислав Горанов Комисия по хазарта. Тези данни бяха изпратени на българската прокуратура, която не предприе никакви действия да се защитят парите на данъкоплатците” каза вицепремиерът

Василев не даде подробности защо е бил разпитван премиерът. Добави, че се радва, че макар и късно има действия. Той коментира и гледната точка на ГЕРБ, че са извършени репресии.

“Репресия е когато бият студентите зад колоните на Министерски съвет. Да оковеш човек и да го държиш с часове на площада да го снимат. Вчера имаше ли такива кадри? Полицията си върши работата по закон. Има задържане за 24 часа, мярката е по нормалния ред, няма полицейско своеволие – да хвърляш някого по очи и да му казваш, че е престъпник, след това да разпространяваш кадри”, каза Василев.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.