Зеленски: Украинците скоро заедно ще празнуват победата над Русия

Украинците скоро заедно ще празнуват победата над Русия, каза президентът Володимир Зеленски по време на посещение в болница в Киев при ранени в конфликта, предаде ДПА.

“Не би могло да бъде по друг начин, когато в нашата страна има такива силни семейства”, се казва в негово изявление, публикувано от неговата канцелария малко след срещата му със семейство, членове на което били простреляни, докато опитвали да се спасят.

По време на визитата Зеленски подари на 8-годишното дете в семейството плюшена играчка. По информация от украински източници сестрата на момчето го е защитила, докато те са били под обстрел от руски военни. Той и майка му са получили сериозни наранявания, докато бягали от Ворзел, северно от Киев.

Междувременно висш американски служител съобщи, че Русия е изстреляла повече от 1000 ракети от началото на инвазията в Украйна, която сега навлиза в четвъртата си седмица, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Общо 3810 души са били евакуирани в четвъртък от украински градове по хуманитарни коридори, съобщи агенция “Интерфакс Украйна”, цитирайки високопоставен служител, което е доста по-малко от вчера, отбелязва Ройтерс.

Украинският вицепремиер Ирина Верешчук каза на пресконференция, че близо 2000 души са успели да напуснат обсадения Мариупол. Украинският президент Володимир Зеленски каза, че общо повече от 60 000 души са били евакуирани вчера от редица по-големи и по-малки градове.

Днес.бг

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.