На семинар „Фарматийм“ представи пред ветеринарни лекари и собственици на ферми ваксина против паразити и бързи кръвни тестове за диагностика

Собствениците на фирма „Фарматийм“ д-р Димитрина Петрова и д-р Никола Досев спазиха вече над десетгодишна традиция да организират обучителни семинари за ветеринарни лекари и собственици на ферми за едри селскостопански преживни продуктивни животни да използват в работа си и отглеждането на животните на нови продукти и да прилагат нови методи за лечение им.

Програмата на семинара тази година е съсредоточен в две теми: бързи тестове, с които лекарите на терен само с капка кръв ще могат много бързо да поставят диагноза за дадено заболяване, и влизащата за пръв път в България ваксина против паразити. „Това е световна новина“, каза пред журналисти д-р Досев. По думите му, по ваксината е работено цели 23 години, ще се прилага при един паразит при малките телета, който сега е бич в млечните и месодайни стопанства. Ваксината ще я има в България, Нидерландия и Франция.

Собствениците на „Фарматийм“ направили дори и невъзможното ваксината да бъде представено точно тук – в столицата на Лудогорието, и тя да бъда достъпна до практикуващите ветеринарни лекари в Североизточна България.

В семинара днес участват над 80 души – ветеринарни лекари и собственици на големи ферми – с по няколко хиляди животни. За диагностиката на терен и как да бъдат по-прецизни в работата си като използват бързи диагностични тестове говори д-р Пламен Маруцев. D ваксината за криптоспоридиозата представи д-р Максим Кънчев.В програмата са включени и представяния на продукти на няколко фирми, свързани с животновъдството, както и добри практики от дейността на фирмата домакин на семинара „Фарматийм“.

Специални гости са проф. Михни Люцканов и проф. Валентина Урумова от Тракийския университет в Старая Загора – учители и приятели на повечето от участващите в семинара.

Фирма „Фарматийм“ обслужва напълно 12 000 крави в цяла Североизточна България, а с дистрибуция на ветеринарно-медицински продукти, ваксини, храни и аксесоари за домашни любимци, фуражи и добавки – над 50 000 глави едър рогат добитък в страната.

/e-Razgrad/

Hits: 26

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.