60 000 стръка цветя за красотата на летен Разград

100 НОВИ КОШЧЕТА ЗА СМЕТ НАВРЕД ИЗ СТОЛИЦАТА НА ЛУДОГОРИЕТО

Работници от “Паркстрой“ завършват кампанията по лятно зацветяване на Разград. В цветните лехи и инсталации са засадени над 60 000 стръка различни цветя. През последните дни бяха оформени няколко цветни композиции. В градинката до Часовниковата кула се завърнаха двете пеперуди с цветя, я пред Филхармонията – виолончело, в който са засадени стръкчета цветя.

Тематична е цветната украса и пред стъклената зала на Художествената галерия „Проф. Илия Петров“, където се появиха две вида фигури. В палитрата са засадени алтернатера, импатиенс, резене, агератум и тагетис, а в двете тубички бои – два вида тагетис, съобразно цвета на боичката.

Последният щрих от лятното зацветяване, което “Паркстрой“ извършва, е обновяване на растенията в зеленото островче на кръговото кръстовище в центъра на Разград.

По подмяна на кошчетата за смет и поставяне на нови места, където има необходимост, работят още от „Паркстрой“. През последните години обновяване на кошчетата в Разград не е извършвано, затова  със средства от общинския бюджет са купени 100 съда за смет, подходящи за градинки и обществени места – и е започнало поставянето им във всички разградски квартали.

Реклама:


/e-Razgrad/

Снимки: Общинска администрация

One Reply to “60 000 стръка цветя за красотата на летен Разград”

  1. Общинското предприятие „Паркстрой“ да премахне думичката „Парк“ от името си защото не я заслужава след като тотално неглижира парка! Може да я замени с „Център“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *