584 души ангажирани в секционните избирателни комисии в община Разград за 2 април

Зам.-кметът Добрин Добрев откри и ръководи консултациите за сформиране на съставите на секционните комисии в община Разград за парламентарните избори на 2 април, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

В тях участваха представители на 6 от 7-те политически сили с парламентарни групи в 48-то Народно събрание, отсъстваха от „Български възход”.

584 човека ще работят в секционните избирателни комисии в община Разград. Общият им брой, както и ръководните постове, утвърди Районната избирателна комисия. 54 от комисиите са от по 9 члена, а останалите 14 – по 7. Така Коалиция ГЕРБ-СДС има 57 ръководни и 73 редови места, общо – 130; Коалиция „Продължаваме Промяната” – 45 ръководни и 61 редови, общо 106; Партия ДПС – 31 ръководни и 45 редови, общо 76; Партия „Възраждане” – 23 ръководни и 45 редови, общо 68; Коалиция „БСП за България” – 21 ръководни и 47 редови, общо – 68; Коалиция „Демократична България-обединение” – 17 ръководни и 51 редови, общо 68; Коалиция „Български възход” – 10 ръководни и 58 редови, общо 68.

По предложение на Добрин Добрев бе постигнат консенсус по отношение на разпределението на ръководните места – по 19 председатели, заместник-председатели и секретари ще имат от ГЕРБ-СДС; по 15 от трите поста – от ПП; по 10 председатели и зам.-председатели, както и 11 – секретари – от ДПС; „Възраждане” ще имат по 8 председатели и зам.-председатели и 7 секретари;  БСП за България – по 7 от трите вида ръководни постове; ДБ – по 6 председатели и секретари, както и 5 зам.-председатели; БВ – по 3 председатели и секретари, както и 4 зам.-председатели. Направено бе и конкретното разпределение по комисии.

Реклама:

С консенсус бяха разпределени ръководните постове и съставите на три подвижни секции: в МБАЛ ”Св. Иван Рилски” и в Районна служба „Изпълнение на наказанията”-Разград.

Постигнат бе консенсус и по отношение на преразпределение на местата в случай, че от БВ не направят

Ако до 25 февруари от „Български възход“ не внесат поименно писмено предложение за полагащия им се брой членове, ГЕРБ-СДС ще получат още 2 ръководни поста – секретар и зам.-председател и 10 редови; ПП – също 2 ръководни – секретар и зам.-председател и 10 редови; ДПС – 2 ръководни – председател и секретар и 9 редови; „Възраждане“ – 2 ръководни – председател и зам.-председател и 9 редови; БСП – 1 ръководен – председател и 10 редови; ДБ – 1 ръководен – зам.-председател и 10 редови. Участниците в консултациите се уточниха и за преразпределението на местата в подвижните комисии – по 1 ръководно място за ГЕРБ-СДС и по едно редово  за ПП. ДПС, „Възраждане“ и БСП.

/e-Razgrad/

Hits: 53

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.