Побойникът, пребил на улицата възрастен мъж за 90 лева – постоянно в ареста

По искане на Районна прокуратура – Разград съдът определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 39-годишния Т.С., съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

Мъжът бил привлечен като обвиняем за грабеж на сума пари, извършен след употреба на сила. Около 18:00 часа на 21 февруари 2023 година, на улица в Разград е установен възрастен мъж в безпомощно състояние. След като бил отведен в болнично заведение се установило, че по тялото му има множество синини и отоци. В хода на разследването на случая станало ясно, че мъжът е станал жертва на грабеж. След нанесен му побой неизвестен мъж му отнел сумата от 90 лева и стар мобилен телефон.

Събраните доказателства показали съпричастността на 39-годишен мъж към извършеното престъпление. Той бил издирен и задържан. Т.С. е осъждан за престъпления против собствеността и транспорта, за които е търпял ефективни наказания „лишаване от свобода“. Излязъл е от затвора през август 2020 г.

Мъжът бил привлечен бил към наказателна отговорност и с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение арестът му бил удължен до 72 часа. От днес мъжът е задържан под стража.

Определението на Разградския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 53

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.