31 подвижни избирателни секции ще има в Разградско

„В област Разград са образувани 225 избирателни секции, от които 31 подвижни избирателни секции за лица с трайни увреждания. Срокът за подаване на заявления за гласуване в подвижна избирателна секция все още не е изтекъл. Карантинираните лица също могат да гласуват в разкритите подвижни избирателни секции“ обяви на рабатна среща при областния управител Драгомир Златев председателят на Районната избирателна комисия Хубан Соколов. Това съобщиха от пресслужбата на областната администрация.

За да се гарантира безпроблемното протичане на вота на 2 октомври в случай на повреди в електрозахранването, е създадена организация за осигуряване на генератори за избирателните секции в областта.

Председателят на РИК отправи апел към секретарите на общините, в случай на спиране на електрическото захранване в избирателна секция, веднага да сигнализират за аварията не на националния телефон 112, а в РИК-Разград, за да им бъде доставен веднага електрически генератор.

На 27 септември /вторник/ ще пристигнат бюлетините и изборните книжа, които ще бъдат предадени по график на общинските администрации. Ще им бъдат предоставени и окончателните избирателни списъци.

Хубан Соколов, старши комисар Диян Минков – директор на ОД на МВР, и комисар Божидар Божков – началник на “Охранителна полиция, докладваха, че са извършени проверки на всички помещения, в които ще се помещават изборните секции. Осигурен е и необходимият брой служители на МВР за охрана на секциите. Създадена е организация за бърза доставка на машините за гласуване по избирателните секции по график.

Представителите на общините заявиха, че организационно-техническата подготовка на изборите върви по план и декларираха пълна готовност за провеждане на вота.

Областният управител Драгомир Златев благодари за извършената досега работа и призова всички отговорни институции за отговорно отношение, за да бъдат осигурени всички необходими условия за провеждане на нормални, честни, прозрачни и демократични избори.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.