15 номинации за „Спортист на Община Разград“ за 2022 г., изборът е утре

15 са номинациите за участие в традиционната класация „Спортист на Община Разград“. Изборът на най-добрите спортисти за 2022 г. е 61-ва класация за Разград, припомнят от пресслужбата на администрацията.

Според предварително обявените правила за определяне на 10-те най-добри спортисти, най-добър отбор, най-перспективен млад състезател и най-добър треньор за 2022 година 18-те спортни клуба, които развиват тренировъчна и спортно-състезателна дейност на територията на общината, имаха срок за подаване на предложения до 25 ноември. 10 от клубовете направиха своите номинации. 5 предложиха по двама свои представители: СКБ “Лютфи Ахмедов“; СКЛА “Лудогорец“; СК “Гладиатор“; СКК “Спринт“ и СКК “Будо“, а по една номинация направиха: ВК “Лудогорец“; СКСЛ “Антибиотик“; СК “Бадминтон-Разград“; ШК “Абритус“ и ПФК “Лудогорец 1945“. Три жени и дванадесет мъже са номинираните, най-възрастният е състезател по колоездене на 42 години, а най-младият – състезателка по карате киокушинкай – на 11 години.

Още един клуб направи номинации, но само в два от разделите на класацията – за най-добър отбор и най-добър треньор – СКБ “Вълци-Разград“. Номинациите за най-добър отбор са 4, за най-добър треньор в индивидуалните спортове – 3; за най-добър треньор в колективните спортове – 2; за най-перспективен млад състезател – 7.

Номинациите ще се разглеждат утре, 30 ноември, от комисия, назначена от кмета на Разград, в която участват: председателят на комисията по спорта в Общинския съвет, представители на местните медии и спортни експерти. Класирането се извършва по предварително обявени критерии в утвърдени от градоначалника правила, които са публикувани на сайта на Община Разград. В категорията „Най-добър спортист“ според събраните точки се оформя десетка, в две от другите категории се излъчва по един носител на приза, а при треньорите победителите са двама.

Реклама:

Церемонията за награждаването на „Най-добрите спортисти на Община Разград за 2022 г.“ ще се проведе на 9 декември. Победителите получават плакети и парични премии.

/e-Razgrad/

Hits: 28

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.