Отново подаръци от Германия за деца от Разград

За 11-ти път от Германия пристигнаха подаръци за деца от Разград, а зам.-кметът Хабибе Расим бе сред посрещачите на камиона с даровете, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Инициативата се реализира от немската фондация „Света Филомена“, чийто партньор от българска страна е сдружение „Одисея“, създадено от Силвия Вълева и проф. Милена Вълева. Община Разград традиционно оказва съдействие при осъществяването на благотворителните инициативи на Сдружението.

Подаръците са купени и опаковани от немски семейства от град Ралбиц-Розентал, Саксония. Всяка кутия е с надпис, определящ възрастта и пола на детето, за което е предназначен подаръкът. Ще ги получат деца от социални услуги в Разград, както и деца от социално слаби семейства. В тира имаше и хигиенни материали и дезинфектанти, които ще бъдат предоставени на социални услуги, както и 8 специализирани легла за лежащо болни. По три ще бъдат предоставени на Дома за стари хора и Дома за възрасти хора с деменция, две ще останат за следващи дарения.

Хабибе Расим поздрави Силвия Вълева за активната й дейност за подпомагане на хора в нужда, увери я, че има подкрепата на ръководството на Община Разград при реализацията на добрите дела, които инициира и извършва.

/e-Razgrad/

Hits: 2

One Reply to “Отново подаръци от Германия за деца от Разград”

  1. Dobir vecer mnogo se radvam za dobrata kauza kak moje da se svirjem s gosojata tuva v Germaniya za da mojem i nie da pomognem s kakvoto mojem

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.