1300 автоджигити заснеха полицейските камери за месец в Разградско

1271 нарушения на скоростните режими от водачи на МПС са констатирани и заснети през месец януари на територията на област Разград.

Това съобщи на брифинг днес началникът на отдел „Охранителна полиция“ комисар Божидар Божков. Пред медиите той цитира три фрапиращи случая:
На 31 януари в Благоево, при ограничение от 50 км/ч. за населено място, водачът на „Фолксваген Пасат“ с разградска регистрация е карал с 96 км/ч.;
На 23 януари в близост до „разсадника“ от Разград към Ушинци при ограничение от 90 км за извън населено място, водачът на „БМВ“ и с русенски регистрационен номер е управлявал със засечена скорост от 135 км/ч.;
Пак на 23 януари на същото място и посока другоа „БМВ“ разградски регистрационен номер е профучал със скоростта на предния си колега.
През януари 2020 г. са съставени общо 2969 документа /актове и глоби по фиш/ за извършени нарушения по Закона за движение по пътищата, като брояш на съставените такива документи за същия период на 2019 г. е 2146. Наблюдава се ръст с 821 броя – 38,25%. През януари тази година в областта са станали общо 42 пътно-транспортни произшествия, от които 6 тежки с един загинал и с 8 ранени лица.
Намаление с 31,37% се отчита при регистрираните криминални престъпления през първия месец на годината, съобщи директорът на ОД на МВР старши комисар Ивайло Йовчев. Общо през януари са разкрити 58 престъпления. Установените извършители са 58 (вкл. регистрирани през предходни периоди), от които 28% имат и предишни криминални прояви, а 55% са безработни. 36 лица са били задържани в поделенията на ОД на МВР – Разград за срок до 24 часа.
През януари са проведени 29 специализирани полицейски операции за противодействие на престъпленията, опазване на обществения ред, осигуряване на безопасността на движението и намаляване на предпоставките за настъпване на тежки катастрофи.
/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.