12-годишните момичета от отбора по мини волейбол – на финали

12-годишните момичета от отбора по мини волейбол на ВК„Лудогорец“ се класираха на осмо място на финали на държавното първенство 2020/2021, проведено в Шумен.

„С това в тази възраст успяхме да изпреварим силни клубове и отбори с традиции в региона и да се класираме за финалите. А това е успех, като се има предвид, че всички финалисти миналата година са участвали в първенството за 11 г. и са трупали опит, а нашите момичета се подготвят от треньорката Айшегюл Ахмедова само от 2-3 месеца и все пак успяха“, коментира ръководителят на клуба Здравко Душков.

На финалите, където се класират 8 отбора, разградските момичета са в група от силни отбори, участници почти всяка година на финали: ВК „ЕЙБ Шумен 05“, ВК „Раковски“ – Димитровград, ВК „Кирково“. Въпреки опита на противниците, момичетата на ВК „Лудогорец“ преодоляха началното смущение и във всички срещи бяха равностойни на противниците си и отстъпваха само с 2-3 точки разлика в геймовете. На първо място в групата се класира ВК “Раковски“, който се класира на финала. Но на финала загуби с 2:0 гейма от шампиона по мини волейбол „Добруджа 07“.

12-годишните момичета на ВК „Лудогорец“ се класираха 4-ти в групата си, играха за 7-8 място с отбора на ВК „Омуртаг“.Там отстъпиха  с 2:0 гейма / 23:25 и 24:26/.

Реклама:

Здравко Душков припомня, че точно преди 7 години / 2014 г./нашият отбор по мини волейбол, пак в Шумен, стана републикански шампион. Там бе забелязана капитанът и гордостта на волейбола в Разград Кристина Йорданова, която стана състезателка от националния отбор и участва успешно на Балканиада и Европейско първенство, където спечели медали. Тя е пример за момичетата които се занимават с волейбол, да мечтаят и да работят здраво за да постигнат успехи.

Ето и тези които участваха на финалите: Кристина Атанасова, Вероника Станчева, Елена Сейкова, Севинч Алтаева, Християна Бонева, Дамла Исмет, Мерве Алиева, Гизем Ефраимова, Еда Мехмед, Милена Маринова, Синем Якуб. Треньор Айшегюл Ахмедова. За да участват съдействаха Община Разград, Румен Димитров и Огнян Обрешков.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.