На терена за стрелба с лък – Купа „Разград“ и Държавно първенство за деца 11-14 години

Зам.-кметът и изпълняващ функциите на кмет на Община Разград Добрин Добрев откри 38-то издание на турнира по стрелба с лък за Купа „Разград” за деца 11-14 години.

Състезанието се организира от Община Разград и СК ”Антибиотик”, съобщават от пресцентъра на местната администрация.

В приветствието си към участниците Добрин Добрев припомни, че комплексът по стрелба с лък е първата спортна концесия на Община Разград и благодарение на доброто партньорство и усърдната работа на СК ”Антибиотик” се е превърнал в една от най-добрите бази за спортни състезания и тренировъчен процес за този спорт. „Община Разград е помагала и винаги ще помага за развитието на спорта. Радостно е, че толкова деца спортуват, пожелавам ви много точни мишени и най-добрият да победи” – завърши заместник-кметът Добрин Добрев.

Председателят на СК ”Антибиотик” Красимир Дяков също отчете доброто сътрудничество между Община Разград и клуба, в резултат на което спортистите имат перфектните условия за състезание.

В днешната надпревара участват 35 деца от 6 клуба, а утре тук ще се проведе Държавното първенство за същата възраст 11-14 години, в него ще участват 55 деца от 10 отбора.

Освен медали най-добрите във всяка възрастова група получават и предметни награди – оптика за лъкове.

Сред официалните лица на откриването на турнира бе и новоизбраният председател на Българската федерация по стрелба с лък Атанас Темелков, който е родом от Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 8

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.