Полицейска акция срещу нарушителите на пътя се провежда в Разградска област

На територията на цялата Разградска област е в ход специализирана полицейска операция по спазване правилата за движение по пътищата, опазване на обществения ред и противодействие на престъпността. Освен полицейски служители от Областната дирекция на МВР – Разград, в проверките участват представители на териториалните структури на агенция „Митници“, агенция „Пътна инфраструктура“, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и НАП.

„Водачите задължително се проверяват за употреба на алкохол, при съмнение и за употреба на наркотични вещества, за документи, притежание на съответното свидетелство за управление, застраховка „Гражданска отговорност“ и преминат задължителен технически преглед“, каза пред представители на медиите главен инспектор Теодор Тодоров, началник на сектор „Пътна полиция“ в ОД на МВР – Разград. Той обясни, че другите институции извършват проверки в сферата на своите компетентности. Проверките са превантивни и целенасочени, като основната цел е установяване на неправоспособни водачи, както и такива, управляващи под въздействие на алкохол и наркотици. Главен инспектор Тодоров заяви, че с цел ограничаване на предпоставките за възникване на катастрофи поне веднъж месечно в областта ще има операция по метода на широкообхватния контрол.

През първите шест месеца на 2023 г. пътно-транспортната обстановка в областта бележи значително влошаване. Наблюдава се увеличение на броя на тежките пътно-транспортни произшествия с 67,5 %, на загиналите в тях с 200 % и на ранените със 78,9 %. Над 49% от тежките катастрофи са възникнали по републиканската и общинска пътна мрежа от региона. От тези тежки ПТП по път I-2 са възникнали 8 произшествия с 1 загинал и 12 ранени.

/e-Razgrad/

Hits: 205

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.