По празниците по пътищата: автоджигити, пияни и дрогирани

В хода на специализираната полицейска операция, която се проведе от 23 декември до 3 януари, са проверени 833 превозни средства и 994 лица. Това съобщават от пресцентъра но МВР в Разград.

Извършени са близо 200 проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества. Шест са установените случаи на управление на МПС след употреба на алкохол и три – след употреба на наркотични вещества. Съставени са 185 фиша и 76 акта. За първите три дни от новата година са засечени 17 нарушения на скоростните режими.

496 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 26 декември 2022 година до 01.01.2023 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОД на МВР-Разград са съставили 164 фиша и 45 акта. 5 от актовете са издадени на неправоспособни водачи.

Установени са шестима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При петима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на 9 моторни превозни средства – в пет от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в три – употребата на алкохол и в един – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани пет пътно-транспортни произшествия, при които десет души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

/e-Razgrad/

Hits: 12

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.