Хилда Казасян обяви програмата на турнето си, в Разград е на 9 юни

“Нямам търпение за новите ни срещи”, написа във Фейсбук страницата си певицата Хилда Казасян и обяви програмата на турнето на екипа си през 2023 г.

Първият концерт за тази година от проекта „Светът на киното в музика“ ще бъде на 23 февруари в Бургас. Концертът в София ще се състои на 5 април – това Хилда Казасян обяви още на сцената в зала “България” през ноември миналата година пред публиката, аплодираща премиерата на спектакъла в столицата. На 5 декември 2023 г. звездният екип на Хилда отново ще е в София, за да постави края на турнето. Идеята на организаторите на концертите е да бъдат представени и в градовете, където досега не са били. Програмата на спектаклите ще бъде надградена и обогатена, как точно – засега се пази в тайна.

В Разград Хилда Казасян и компания ще гостуват на 9юни.

Над 40 концерта (спектаклите „Да послушаме кино“ – със знакови мелодии от българското кино и „Светът на киното в музика“ – с мелодии от световните филмови ленти) са изнесени в препълнени зали в цяла България през 2022 г. Общо над 100 концерт-спектакли са представени в страната от началото на появата на двата проекта на Хилда, събрали звездни солисти и джаз музиканти като самата Хилда, Васил Петров, Теодосий Спасов, Христо Йоцов, Живко Петров, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифов и изпълнителите от Плевенска филхармония под диригентството на Борислав Йоцов.

Програмата “Да послушаме кино” с едни от най-популярните теми от български филми грабна приза “Кристална лира” за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство. Това вдъхнови екипа на Хилда Казасян и миналата година музикантите решиха да продължат своето музикално пътешествие с музика от световното кино. Концертът „Светът на киното в музика“ включва познати филмови мелодии от “Модерни времена”, “Имало едно време в Америка”, “Кръстникът”, “Убий Бил”, “Кабаре”, “Флашданс”, “Хубава жена”, „Междузвездни войни“, едни от най-известните анимационни филми и много други вечни мелодии в аранжименти, сътворени от Христо Йоцов. Възлова роля за силното въздействие на пътешествието в света на киното и музиката има и мулитимедията, подготвена специално от Васил Къркеланов, който е и режисьор на спектакъла „Светът на киното в музика“.

/e-Razgrad/

Hits: 21

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.