Ще има шест места за къпане това лято в община Разград

Седемчленна комисия, председателствана от заместник-кмета на Разград Милена Орешкова, посети всички водни обекти на територията на общината, за да установи тяхната готовност за летния сезон, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Комисията обходи общо 16 обекта. Сред общите констатации е тази, че всички водоеми са обезопасени и обозначени с табели „Къпането забранено“, единствено на язовир „Островче“ една от табелите е в лошо състояние.

Към момента в района може да се ползват два басейна. Единият е закритият плувен басейн в хотел „Вила Дела Роса“. Отворен от 1 юни е и откритият плувен басейн „Мимоза“. Той е подсигурен с двама спасители.

От останалите най-скоро ще бъде разрешено къпането на язовир „Пчелина-2“. От 23 юни до 15 септември от 9,00 до 18,00 ч. там ще има спасителен пост с двама правоспособни водни спасители и обособяване на максимално обезопасена 100- метрова брегова ивица с дълбочина на водата около 3 метра, където ще е разрешено плуването.

Профилактика се извършва в открития плувен басейн в спортен комплекс „Стрелба с лък“. Отварянето му ще бъде съобразено с епидемиологичната обстановка, ще бъде обезопасен с един спасител.

В профилактика е и откритият плувен басейн във ваканционен спа комплекс в местността Липовото – с. Островче. Той ще е готов за ползване след 22 юни, ще бъде обезопасен с един спасител.

Затворен е откритият плувен басейн „Пътконсулт“, предстои основно почистване и частичен ремонт, ще бъде готов за ползване след 10 юли.

След 1 октомври ще работи закритият плувен басейн „Амфибия“ в ОУ “Ив.С.Тургенев“. в момента той е празен и временно затворен за ползване.

Няма да работи през това лято басейн „Делфина“, само за декоративна цел ще се използва басейн „Кованлъка“.

Комисията констатира, че са обезопасени и всички водни обекти край по-малките населени места в община Разград – Осенец, Островче, Дряновец, Благоево, Липник, както и „Пчелина-1“. Язовир „Балкански“ е източен за профилактика.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.