Валентин ВАСИЛЕВ: „Ще излизаш ли? Писна ни!“ – така ме мотивираха да се кандидатирам за кмет на Разград моите приятели, колеги и всички, които срещам по улиците

Кметът на Разград в мандата 2015-2019 година д-р Валентин Василев отново се впуска в кметската надпревара на предстоящите през октомври местни избори, но като кандидат на коалиция „Заедно за силна община“.

Кандидатурата му днес беше представена в пресклуба на БТА в Разград от председателя на партия „Републиканци за България“ Цветан Цветанов. Присъстваха също областният координатор на коалицията в Октай Джафер и кандидатите за общински съветници Светослав Митев, Ердинч Хасанов и кандидатът за кмет на Топчии Мирена Симова.

„Благодаря на коалиция „Заедно за силна община“ за предложението и доверието да бъда техен кандидат за кмет за община Разград, както и на всички приятели, колеги и членове на ПП ГЕРБ, с които заедно повече от 15 години правихме всичко това – създавахме партията, структурите, заедно се борехме, печелехме, губехме и постигнахме много добри резултати. Благодаря им за съвместната работа. В продължение на повече от 10 години съм бил техен областен управител, народен представител, кмет на община и областен координатор на ГЕРБ. За съжаление през последните години, идеите и каузите, с които бяхме тръгнали, се промениха драстично“, каза Валентин Василев.

Той обяви, че в началото на септември е прекратил членството си в ГЕРБ, защото така е коректно и че по време кампанията ще станат известни и други мотиви и факти за напускането на ГЕРБ. „Благодаря им отново за съвместната работа и категорично разчитам на тяхната подкрепа за предстоящите кметски избори“.

Мирена Симова, три мандата кмет на Топчии, също обясни защо се разделя с ГЕРБ: „Преди време ГЕРБ беше част от моето семейство. За него аз горях и отделях много от времето си. Обстановката в момента в ГЕРБ – Разград е много недопустима и реших да не оставам в партията, защото това е вредно за моето здраве. Много процеси преминахме, много неща изтърпяхме, но хората, които са били до мен и никога не ме изоставиха са г-н Цветан Цветанов и г-н Валентин Василев. Когато е имало проблем винаги съм се допитвала до тях и през трите ми мандата са били изцяло до мен. Благодаря им за доверието и се надявам, че ще продължим да работим съвместно много добре“, заяви Симова.

„Моите приятели, колеги, хората които срещам на пазара, по улиците и в махалата ме мотивираха да се кандидатирам. Питат ме: „Ще излизаш ли? Писна ни!“, обяви В. Василев. На въпрос за основния му опонент в предстоящата кампания той каза, че това ще определят гражданите. Включително и на балотажа.

„Надявам се кампанията да е позитивна. Пожелавам успех на абсолютно всички колеги“, каза кандидатът за кмет на Разград.

Цветан Цветанов благодари на областния координатор на Републиканци за България“ Октай Джафер, че е посочил като един от достойните и добри кандидати Валентин Василев.

Цветанов сподели, че в разговорите си с Василев е усетил болка и разочарование от това, което той е претърпял през последните години. „Много са стойностните и качествените членове и симпатизанти на ГЕРБ, с които започнахме изграждането на един истински и реален проект, който трябваше да стигне до всички хора и да има хоризонтално покритие. За голямо съжаление, през последните години нещата се промениха, в голяма степен през 2019 г. и през 2020 г., когато бяха големите протести срещу управлението на ГЕРБ. За мен е важно, че тези хора не трябва да бъдат възприемани като предатели, а като такива, които отстояват принципната си позиция за това, което са влезли в един проект. Тези хора се чувстват предадени и продадени, заради други интереси на определени представители по върховете на сегашната ГЕРБ“, добави Цветанов.

„Не трябва да слагаме под общ знаменател всички, затова се обръщаме към стойностни и редови членове на всички политически формации, но най-много към тези от ГЕРБ, разчитаме на обективна преценка за това кой носи истинския заряд за добрите политики, които могат да бъдат реализирани в община Разград. Най-важното в нашата кампания е, че ще заложим на достойните и качествени хора, независимо от техния етнически произход. Винаги съм казвал, че в тези региони трябва да се спре с това боричкане, кой от какъв етнос и пол е. Убеден съм, че в тази конфигурация и с тази общинска листа, която ще бъде представена и регистрирана в ОИК, ще дадем възможността не само на тези, които системно гласуват на всеки един избор, но и на разочарованите, които през последните години не отиват да се възползват от конституционното си право на глас“, каза още Цветанов.

„Не искаме да участваме на олимпийския принцип тези избори, но същевременно  искаме да съхраним част от хората, които имат своето виждане и биха влезли в кампания за кметове и общински съветници, но за голямо съжаление в момента държавата не е състояние да гарантира прозрачността и спокойствието за провеждането на една нормална кампания в по-малките населени места и затова в някои от тях ще се въздържим от участие, защото за нас е по-важно хората да бъдат съхранени, а не да бъдат унижавани, обиждани и същевременно да се създават проблеми в местоработата им“, обясни Цветанов защо няма коалицията да има кандидати по всички населени места и общини.

„Валентин Василев ще прави позитивна кампания. Искаме да прекъснем тази конфронтация и непрекъснати боричкания, защото това само отблъсква избирателите и удовлетворява системните партии. Трябва да има алтернатива и възможност за електората“, добави председателят на „Републиканци за България“.

Цветан Цветанов подчерта, че за коалиция „Заедно за силна община“ е важно да има висока избирателна активност, защото само тогава ще има реална представителност в Общинския съвет и силата на един кмет, с подкрепата на голяма част от жителите, живеещи на територията на Разград.

„Надявам се, че всеки ще може да оцени това, което е правил Валентин Василев през всички тези години, заедно с неговия екип. Аз съм удовлетворен, че много от хората от неговия екип са заедно с нас и тръгваме в тази надпревара“, не скри настроението си на старта на предизборната кампания Цветан Цветанов.

Валентин Василев каза, че му е станало интересно, че при обявяването на участието си на изборите сега, единият от действащите зам.-кметове на Разград се връщал към посланията си от кампанията от 2019 г. без да си дава сметка, че от тогава до днес желанията и нуждите на хората са доста променени, а другият – че щял да изслуша какво ще му кажат хората. „Да, но така се постъпва, когато се прави бюджет, а не кметска кампания“, с нескрита ирония коментира представянето на част от конкурентите си Василев.

Стореното от него и екипа му бившият кмет на Разград илюстрира така: “През мандат 2015-2019 г. бюджетът на общината бе на половината от този през сегашния мандат, а свършената работа през последните четири години е много по-малко, от реализираната по време на нашето управление“.

„Сегашният мандат на кмета е ковачница на кандидати за кметове за предстоящата кампания, защото всички зам.-кметове ще се включат в изборната надпревара от различни политически формации“, е оценката на Цветан Цветанов.

/e-Razgrad/

Hits: 175

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.