Цветни и разнообразни инициативи за патронния празник на училище „Иван С. Тургенев“

85 ТВОРБИ НА ДЕЦА ОТ РАЗГРАДСКА ОБЛАСТ, ПРЕДСТАВЕНИ В ТАЗГОДИШНИЯ ТРАДИЦИОНЕН КОНКУРС „ПРИРОДАТА – ИЗВОР НА ЖИВОТ“

Макар и в електронна среда, учениците от ОУ „И. С. Тургенев“ успяха да отбележат патронния си празник на 9 ноември с интересни, разнообразни и цветни дейности, съобщиха от училищното ръководство.

По този повод учениците от 2“а“ клас изработиха електронна книжка, озаглавена „Природата – извор на здраве и живот“, която е много близо тематично до традиционния за училището конкурс – „Природата – извор на живот. В книжката си второкласниците са събрали бабините илачи при простуда и грип.

Учениците от 2 “б” клас посветиха стих на своето първо училище.

Научиха интересни и любопитни подробности за него. Те знаят, че е най- младото в Разград и единственото с това име в България. Дейностите в Тургеневите дни поместиха  в интерактивен продукт, с който  се запознаха виртуалните приятели от e- twining общността в далечна Барселона и Одеса.

Третокласници  пък писаха съчинение на тема „Моето училище“. Четвъртокласниците четоха мисли на Иван Сергеевич Тургенев и писаха съчинения.

Учениците от 5 „а“ клас изработиха електронно табло, показващо мнението им за училището и за Тургенев.

Шестокласниците и седмокласницитете  изработиха мултимедийни проекти под формата на презентации на тема: “Моето училище”

85 творби на деца от Разградска област  участваха в традиционния конкурс „Природата – извор на живот“ тази година.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.