Мирослав ГРЪНЧАРОВ: След 10 хиляди срещи – 5 неотложни задачи за мен като народен представител

В срещи и разговори с хиляди хора от цялата област премина последният  месец за нас, кандидатите за народни представители на „Демократична България“ от Разград.

Като водач на листата на политическа сила, която в следващия парламент ще участва в сформирането на правителство и ще бъде част от управлението, съзнавам, че фокусирам върху себе си очакванията на много  избиратели.

Броени дни преди вота аз имам волята да направя така, щото в следващите години  в нашата област да се случат 5 много важни проекта. Идеите за тях се оформиха по време на  над 10-те хиляди срещи, които проведох в хода на кампанията и които, сигурен съм, ще подобрят живота на хората в Лудогорието.

Разград ще има чист въздух.

Проблемите с лошите миризми в атмосферата не са  нещо, което не може да бъде променено. Досега  този въпрос оставаше отворен, защото потъналите в зависимости държавни институции не пожелаха да разберат кой, кога, как и с какво замърсява въздуха  в областния град.

Всички опити да се направи нещо бяха имитация на дейност, от която отговорните за държавното управление личности трупаха  краткосрочни дивиденти, без да се стремят в действителност да постигнат промяна.

Специалистите знаят, че  построяването на модерна пречиствателна станция ще помогне за правилното управление на отпадните води от индустрията и бита и ще намали риска от замърсявания. Това е мащабен проект, за чиято реализация аз ще помогна. Като заместник-кмет съм добре запознат с нормативната уредба, с източниците на  финансиране и  възможностите за старт на инвестиционния процес. Като народен представител ще ускоря  действията на следващата власт, това да се случи възможно най-бързо.

Исперих ще има нов  индустриален парк.

Вторият по големина  град в областта дълго време отсъства от картата на общините, готови да строят и развиват бизнес зони. При срещите ми с предприемачите там разбрах, че местният бизнес има интерес да се разширява, а инвеститори от страната биха се насочили към Исперих, стига да има подходяща инфраструктура.

С колеги вече сме открили подходящи терени, които  могат да се превърнат в индустриални паркове, в които компании от региона и цялата страна да стартират нови производства. Това ще отвори нови работни места и ще върне  хиляди млади гурбетчии  у дома, а икономическият ръст ще подобри благосъстоянието на  всички хора в община Исперих.

Лозница ще има модерно поливно земеделие.

В момента напоителните системи в общината са амортизирани и ниско ефективни. В региона  с успех се развива модерно овощарство, което създава много работни места. За да съществува то устойчиво, регионът се нуждае от сигурни водни  ресурси. Заради промените в климата  и честите засушавания, наличието на работеща инфраструктура  за напояване е от огромно значение за фермерите в Лозница. Това е важно и за хората, които берат ягоди, малини и се препитават от овощните градини в региона. Ще използвам всички възможности на държавата и ЕС, за да тръгне проекта за напояване в тази община.

Кубрат, Завет, Самуил и Цар Калоян ще имат  пътища без дупки.

Пътната инфраструктура в областта е  в окаяно състояние. Години наред хората протестират, блокират  шосета, но пътищата в региона, дори и  след ремонт бързо се превръщат в лунни пейзажи. Идеята да се краде от асфалт в последните години стана нещо като спортно състезание – кой повече ще прибере от обществените поръчки. В следващия парламент ще съм от народните представители, които ще направят нужното, кражбите  да бъдат спрени, парите за пътища да отиват за строителство и смъртта по шосетата да не почерня семействата ни.

 

Да живеем без разделение и правилата да важат еднакво за всички ни. Ще гласувам за закони, които помагат България да стане  модерна, държава с институции, които обслужват  хората, а не властта. Ще подкрепям политики, които променят страната ни така, че нашите деца да не търсят щастието си в чужбина. И всички в Лудогорието да живеем в мир, без етикети наши и ваши, от които печелят тези, дето сеят разделението междунас.

Мирослав ГРЪНЧАРОВ, водач на листата на „Демократична България“ в Разград

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Hits: 0

One Reply to “Мирослав ГРЪНЧАРОВ: След 10 хиляди срещи – 5 неотложни задачи за мен като народен представител”

  1. Къде ги поправи тез 10 000 срещи бе мен?
    То няма толкоз жители в областта!
    Дръж се за Дечо, далеч ще стигнеш!
    Като си зам-кмет какво свърши?
    Важно е да си на софрата!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.