Христо Иванов в Разград: Залогът на тези избори е накъде ще върви България

БОРИСОВ И ПЕЕВСКИ ИСКАТ ВЛАСТТА, ЗА ДА СИ ЗАПАЗЯТ СКРИТАТА ВЛАСТ НА ДЪЛБОКАТА ДЪРЖАВА

„Тези избори ще са съдбовни за България за много години напред. Те не просто ще определят какво мнозинство ще има в народното събрание или кой ще направи правителство. От резултатите им зависи кой и как ще избира състава на повече от 30 регулатора. Затова те са изключително важни за Борисов и Пеевски, които искат да си запазят скритата власт на дълбоката държава, която мачка, размахва бухалки и наказва.“ Това заяви съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов на среща с избиратели в Разград.

На събитието присъства водачът на листата от “Продължаваме Промяната – Демократична България ” Антоанета Цонева и останалите кандидати за народни представители в 18 МИР Разград.

Христо Иванов обясни, че изборът на членове на Висшия съдебен съвет, Комисия за защита на конкуренцията и на всички останалите регулатори е ключов. „Те искат в тях да влязат хора анонимни и безотговорни пред гражданите, които вземат най-важните за хората решения под диктовка. Ние не се съгласихме да си делкаме с тях  скритата власт, да им разрешим те да имат 2/3 мнозинство в регулаторите и те събориха правителството. Затова сега отново сме на избори, затова те  правят тази кална и мръсна кампания. Целта им е да отвратят хората, мнозинството да не гласува и те да бъдат избрани с един”, каза той.

„Ако тези избори бяха толкова незначителни, защо Пеевски и Борисов неистово се борят за властта? Тяхната оферта е на масата: Борисов премиер на управлението на ГЕРБ и ДПС. От нас  зависи дали ще им разрешим да го направят”, категоричен е Христо Иванов.

Той посочи, че  светът навлиза в трудно време и нагласите, че ЕС и НАТО са безалтернативни, вече не са така неоспорими. „Ако искаме да запазим постигнатото в една несигурна международна среда, не можем да очакваме, че някой друг отвън ще ни държи в правилния коловоз. Има сили, които искат да отклонят България от пътя на демократичното развитие. Те не искат да се разделят с  реалната власт, искат да си вземат своето, то е всъщност нашето. И джоба, в който ще бъркат, е  нашият, вашият”, предупреди Христо Иванов.

Лидерът на „Да, България” призова за активно гласуване, защото мантрата, че през юни изборите няма нищо да решат и ще има следващи, е невярна. „Няма откъде наесен да дойде друга оферта, тя пак ще е тяхната – мачкане, крадене, снишаване, с надежда че международната ситуация ще им помогне да останат на власт. От нас зависи да не допуснем това да се случи”, заяви Иванов.

Антоанета Цонева също призова хората да излязат и да гласуват, защото в противен случай печелят ГЕРБ и ДПС.

„В Разград има политици, които си мислят, че тук е техен вилает и могат да правят, каквото си искат. Смятат да управляват без правила, само в полза на своите клиентелистки мрежи. Това искаме да спрем. Дайте ни сила със своя глас и ние ще направим истински реформи, което значи честни конкурси, прозрачно харчене на общите пари, политики в полза на хората” призова тя.

Вторият в листата на ПП-ДБ в Разград Джипо Джипов също отправи своя призив към избирателите да излязат и да упражнят правото си на глас. „На 10 юни някой ще получи правото да управлява България. Ако са ГЕРБ и ДПС, ще продължат по същия начин. И ще откраднат отово нашето бъдеще – на нашите родители, деца, приятели, комшии. Не бива да им го позволим!”, каза той.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПЕСТЪПЛЕНИЕ

Hits: 0

2 Replies to “Христо Иванов в Разград: Залогът на тези избори е накъде ще върви България”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.