Фюри нокаутира Уайлдър в зрелищен мач

Тайсън Фюри запази световната си титла в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) след победа с нокаут срещу Дионтей Уайлдър в третия мач помежду им.

Двамата направиха зрелищен двубой в Лас Вегас. Фюри свали съперника си в нокдаун в третия рунд, но сам падна два пъти в нокдаун в следващия. Във втората половина на мача обаче британецът напълно доминираше. Той прати Уайлдър в нокдаун още веднъж в десетия рунд, а в 11-ия мачът приключи.

Фюри спечели втори мач срещу Уайлдър с нокаут и завършва трилогията без загуба срещу американеца, след като първата среща през 2018 г. завърши наравно.

Уайлдър започна мача активно и опитваше да атакува съперника си с удари в тялото. Фюри изчакваше съперника си, а в третия рунд с десен. Американецът беше спасен от гонга, но в следващия рунд реагира по възможно най-добрия начин. Уайлдър прати Фюри в нокдаун с десен, а след това и още веднъж с комбинация от няколко удара.

Шампионът обаче започна следващия рунд по-добре и вкара няколко силни удара. Фюри изглеждаше по-свежия боксьор на ринга, а още в шестия рунд Уайлдър беше видимо уморен. Британецът успяваше все по-често с левия си прав, а няколко пъти беше точен и с десен прав, и с дясно кроше.

Преди седмия рунд лекар прегледа Уайлдър, който трудно се държеше на краката си, но все пак продължи мача. Превъзходството на Фюри обаче ставаше все по-голямо. Уайлдър рядко реагираше на ударите, макар и на моменти да опитваше комбинации. В десетия рунд Фюри отново свали съперника си на земята с десен. Уайлдър все пак стана и на свой ред направи няколко добри удара. В 11-ия рунд обаче американецът вече нямаше как да спре съперника си. Фюри го прати на въжетата след десен ъперкът и дясно кроше, а след това го нокаутира с нов десен.

“Аз съм най-добрият боксьор в света, а той е вторият най-добър. Бях наранен, той е корав. Беше страхотен мач, достоен за най-добрите трилогии”, каза Фюри веднага след победата си, а след това спази традицията си и изпя песен след победата си.

Фюри вече има 31 победи (22 с нокаут) и едно равенство в кариерата си. Уайлдър е с с 42 успеха (41 с нокаут) и вече две поражения, и двете срещу Тайсън Фюри.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.