Футболните национали ще търсят чудо на “Уембли”

Националният отбор на България по футбол се изправя пред най-големия си тест в квалификациите за европейското първенство през 2020 г.

Тимът на Красимир Балъков гостува на Англия в мач, в който националите влизат в ролята на абсолютен аутсайдер.
Двубоят на стадион “Уембли” е от 19 ч. и ще бъде предаван пряко по БНТ 1.
Националите ще имат трудната задача да излязат от кризата, като тимът няма успех в последните си седем мача и все още чака първата си победа в квалификациите. С две равенства (1:1 с Черна гора и Косово) и две загуби (от Чехия с 1:2 и 2:3 в последния двубой у дома срещу Косово) тимът е на дъното в групата.
В опит за промяна селекционерът Красимир Балъков повика нови лица и дебютанти в състава, сред които са голмайсторът в българското първенство Даниел Младенов и натурализираният бразилец от “Лудогорец” Вандерсон. Капитанът на ЦСКА Николай Бодуров, който не е играл от 1 август, също е в отбора.
Балъков вярва, че възпитаниците му са си взели нужните поуки от двете загуби под негово ръководство и иска футболистите му да покажат ново лице. Селекционерът увери, че националите няма да се затворят в търсене на добър резултат.
“Ще се опитаме да бъдем добре организирани, изпитваме респект към Англия, но трябва да покажем самочувствие и да дадем най-доброто. Няма нужда от по-голям респект, отколкото трябва. Със страх не се играе футбол”, каза Балъков.
Той призова за пълно себераздаване в мача. “Моите играчи са наясно, че трябва да се представят на повече от 100% утре вечер. Ще бъда доволен и щастлив, ако видя, че играчите ми дадат най-доброто от себе си през всичките 90 минути”.
От своя страна, Англия има два мача по-малко и четири точки повече от българите. Тимът на Гарет Саутгейт оглавява класирането след зрелищни победи с 5:0 и 5:1 съответно срещу Чехия и Черна гора.
Именно атомното нападение на англичаните е най-силното им оръжие. В атака Саутгейт вероятно ще заложи на Джейдън Санчо, Хари Кейн и Рахим Стърлинг, като и тримата се намират в страхотна форма. В халфовата линия вероятно селекционерът ще даде шанс на играчи, които нямат голям опит с националната фланелка.
В исторически план България няма победа срещу Англия. “Трите лъва” имат четири успеха, а други три двубоя са завършвали наравно, като общата голова разлика е 13:1. За последно двата отбора играха през есента на 2011 г. в мач от квалификациите за Евро 2012, когато англичаните спечелиха гостуването си с 3:0.
Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.