Чужденците в България живеят добре, доволни са от живота си

В тази класация България се представя изненадващо добре: работещите в страната чуждестранни специалисти дават оценки, които поставят България на 11-о място сред общо 64 държави.

С какво България привлича чужденците?
11-о място сред общо 64 държави – тази година България се представя много добре в изследването „Expat Insider 2019″ на компанията „InterNations”, която поддържа социална мрежа за хора, работещи в чужбина, пише Дойче веле.
От компанията твърдят, че това е едно от най-мащабните допитвания за живота и работата в чужбина. Анкетирани са били 20 000 души в 64 страни, сред които и България. Миналата година страната бе включена за първи път в изследването. Тогава тя се нареди на 21-а позиция – с десет места по-надолу в сравнение с тазгодишната класация.

Предимствата на България
Изследването се съсредоточава върху такива аспекти като качеството на живот, привикване към страната, работа, семеен живот, разходи и лични финанси.
По един от показателите (разходи за живот) България изпреварва всички останали изследвани страни, а по удовлетвореност от личните финанси е поставена на трето място. По показателя качество на живот България се класира по средата – 31-во място.
Основната причина за изкачването на България в тази класация е удовлетвореността на анкетираните от личните им финанси, отбелязват авторите на изследването. 79% от запитаните са посочили, че като цяло са много доволни от финансовото си положение (при 64% средна стойност за всички изследвани държави).
И още данни: 70 на сто от анкетираните в България чужденци са заявили, че техните доходи са повече от достатъчни за посрещане на разходите за живот в тази страна. А цели 91% от участниците са доволни от нивото на цените в България.
Освен това в България е лесно да завържеш нови приятелства, смятат 75% от анкетираните. И докато 72% оценяват високо местните културни традиции, езиковата бариера се оказва сериозен проблем – по този показател България заема едва 50-о място в общото класиране. Чужденците са загрижени също така за състоянието на местната икономика и за политическата стабилност.

Кои страни изпреварват България?
Според изследването „Expat Insider 2019″ най-добри условия за чужденци предлагат Тайван, Виетнам и Португалия. В топ 10 влизат още Мексико, Испания, Сингапур, Бахрейн, Еквадор, Малайзия и Чехия. Непосредствено след тях се нарежда България.
А най-лоши оценки получават Кувейт, Италия, Нигерия, Бразилия, Турция, Индия, Великобритания, Гърция, Русия и Южна Корея.
Dnes.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.