Фолклорен празник и на третия концерт край коледната елха

И третият вечерен концерт край коледната елха в центъра на Разград бе зареждащ с празнично настроение, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Разградчани се насладиха на магията на българските народни танци, изпълнени от малчугани в носии и от възрастни любители на фолклора, които му посвещават свободното си време.

В първата част на концерта участваха няколко от формациите към ДТШ „Хорце” към ЦРД – от различни възрасти и представители на няколко разградски училища. Ръководители на школата са Румен и Жулиета Иванови. Не се събраха на сцената и затова танцуваха пред нея първолаците от ОУ “Никола Икономов”, които са подготвителна група към ДТА„Лудогорче”, техни ръководители са Магдалена Маринова и Иван Русев.

След малките танцьори в концерта „Коледно настроение” започна вторият концерт за деня, озаглавен „Хоро край елхата”. В него участваха разградските клубове по народни танци – „Абритус” с ръководители Емилия Русева и Кремена Иванова, „Калина-Рада” с ръководители Румен и Жулиета Иванови, „Нашенска шевица” с ръководител Иван Иванов, „Капанци” с ръководител Павлин Занев, Танцов клуб при „Напредък” с ръководител Илонка Занкова.

Концертите продължават и в следващите празнични вечери.

/e-Razgrad/

Hits: 7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.