Фидоси Керчев представи пред почитателите си в Разград любими свои творби и композитори от романтичната класическа епоха

Броени дни след годишнината от Съединението и в навечерието на Деня на Независимостта

любимецът на разградската публика – пианистът Фидоси Керчев, направи съпричастни своите почитатели в родния Разград към любими негови творби и композитори от романтичната класическа епоха. В програмата на самостоятелния му концерт в зала „Филхармония“ бяха: Йоханес Брамс – Опус 119, четири пиеси; Роберт Шуман – Карнавал. Творбата е от 1835 г. и е цикъл от 21 миниатюри; Сергей Прокопиев – Соната №3 и Ференц Лист – Мефесто валс №1.
С нестихващи аплодисменти на крака стотиците зрители в залата приканиха таланта за няколко биса. Сред тях бяха и членовете на журито на деветия Национален конкурс за млади пианисти „Димитър Ненов“.
Кошници с цветя имаше от зам.-кмета и изпълняващ длъжността кмет на Разград Добрин Добрев, от Музикалната школа „Илия Бърнев“ при читалище „Развитие“, от Медицински център „Вита медика“ и приятелите на семейство Керчеви – сем. Кинови и сем. Димитрови. Десетките букети и благопожелания приятелите и почитателите на Фидоси му поднесоха лично. Това и снимките за спомен с всеки един от тях продължи повече от половин час.
Последният концерт на Фидоси Керчев тук бе миналия април, а през юни тази година той води в Разград двудневен майсторски клас за таланти от Музикалната школа „Илия Бърнев“ и три деца от Шумен.
Само преди десетина дни в Италия Фидоси Керчев стана лауреат на международния конкурс в рамките на музикалния фестивал в Сан Биаджо. Следващият самостоятелен концерт на талантливия пианист е на 18 септември в зала „България“ в столицата.


/e-Razgrad/

Hits: 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.