Владимир Димитров участва в среща на министър-председателя с областните управители

Областният управител Владимир Димитров участва в среща на премиера акад. Николай Денков, който в петък събра в столицата областните управители в страната. Това съобщиха от пресслужбата на областната администрация.
В срещата участваха и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел и министърът на финансите Асен Василев.
Първата от обсъжданите теми бе реакцията при бедствия и превенцията. Предстои областните управители да направят преглед на критичните точки по места за спешна необходимост от финансиране по линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане.
Втората тема бе подготовката и провеждането на честни и прозрачни избори за местна власт и ангажиментите на областните администрации в този процес. На срещата областните управители получиха информация за предприетото до момента от страна на Министерския съвет, съобразно ангажиментите според Изборния кодекс. Всички заявени средства от областните управители за първи и втори тур са осигурени в пълен размер. Очаква се решението на ЦИК по отношение на изборните книжа и материали, за да бъдат разработени и детайлните указания към областните управители.
/e-Razgrad/

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.