Училището в Раковски стана средищно

На днешното си заседание на Общинският съвет актуализира списъка на средищните детски градини и училища в община Разград за учебната 2022/23 г.

Към седемте учебни заведения от предходната учебна година се добавя ОУ “Г.С.Раковски“-Раковски, в което да продължат обучението си учениците от закритото ОУ “Кирил и Методий“-Киченица. Предложението, внесено от зам.-кмета Хабибе Расим, се аргументира с факта, че училището в Раковски е с много добра и обновена материална база и достатъчен капацитет да поеме по-голям брой ученици, разполага и с необходимите условия за провеждане на целодневно обучение, има ученически стол и се осигурява обедно хранене за учениците, осигурен е превозът на учениците от Киченица до Раковски. Останалите средищни училища и детски градини са: ДГ “Здравец“ – Гецово, ОУ “Васил Левски“, ОУ“Н.Икономов“, ОУ “Н.Й.Вапцаров“, ОУ “Отец Паисий“, СУ “Христо Ботев“ – Разград и ОУ “Д-р Петър Берон“ – Осенец.

Територията на община Разград обхваща 22 населени места. В 16 от общо 22 населени места в община Разград няма действащи училища, а в 12 – детски градини. Според изнесена справка на общинската администрация прогнозният брой деца, които ще пътуват до средищните училища и детската градина в община Разград през новата учебна година, е 224.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.