„Лудогорец“ загуби, но продължава напред

„Лудогорец“ се класира за третия квалификационен кръг на Шампионската лига, където ще срещне „Динамо“ – Загреб. Това стана факт след загуба с 1:2 от „Шамрок Роувърс“, която обаче се оказа недостатъчна на ирландците и те отпаднаха, а Орлите продължават напред.

В 21-та минута „Шамрок“ поведе в резултата. Серджо Пад отрази изстрел на Бърк с глава, но при добавката Аарън Грийн бе точен от близо.

В 32-та минута Бърнард Текпетей опита изстрел от дистанция, но Манъс отново улови без проблеми. В добавеното време на първата част и Пад се справи с удар от далеч.

След почивката в игра за българския шампион се появиха Рик Джонатан и Спас Делев на местата на Бърнард Текпетей и Кирил Десподов.

В 51-та минута разградчани останаха с човек по-малко, след като Мануел Шоу получи втори жълт картон.

След този момент логично домакините натиснаха. Две минути преди края масираният натиск на „Роувърс“ отново даде резултат. Тогава резервата Айдамо Емаху беше изведен зад отбраната на разградчани и силен удар с левия крак не остави шансове на Пад – 2:0 за „Шамрок“.

“Детелините” усетиха, че са близо до това да пратят мача в продължения, но безупречна контраатака от разградчани в добавеното време беше завършена с мощен удар по диагонала от Каули Оливейра – 1:2 и „Лудогорец“ е в третия квалификационен кръг на Шампионската лига, където ще срещне „Динамо“ – Загреб. Дори и да отпаднат обаче Орлите си гарантираха участие минимум в групите на Лигата на конференциите..

/e-Razgrad/

Hits: 13

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.