Ученически дебати събраха в Разград млади хора от три области

Днес в Областна администрация – Разград се проведе ученически дебат между ученици от шест училища от Северна България.

Събитието бе организирано от „Асоциация Интегро“ под патронажа на областния управител Драгомир Златев, който е и председател на Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси. Ученическият дебат е част от дейностите на Програмата на „Асоциация Интегро“ – “Подкрепяща среда за ромски младежи за придобиване на средно образование” и е посветен на Международния ден на ромите. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Форумът бе открит от областния управител Драгомир Златев и Хабибе Расим – зам.-кмет на Разград. В състезанието се включиха отбори по дебати от: Професионална гимназия по селско стопанство „Хан Аспарух“ – Исперих; Средно училище „Трайко Симеонов“ – Шумен; Професионална гимназия по транспорт и лека промишленост – Омуртаг; Средно училище „Цанко Бакалов Церковски“ – Никола Козлево; Средно училище „Св. Паисий Хилендарски“ – Върбица и  Професионална гимназия по селско стопанство и хранителни технологии -Шумен.

Дискусиите с аргументи „за“ и „против“ бяха по темите: „Българското общество не приема различните“, „Родителите са отговорни за проявеното от децата им насилие“ и „Технологичният прогрес е невъзможен без замърсяване на природата“. Всички отбори бяха отличени с грамоти, връчени от ръководството на областната администрация и зам.-кмета Хабибе Расим.

Програмата на „Асоциация Интегро“ се изпълнява от 2006 г. насам, като досега чрез нея са подкрепени над 1500 младежи, които успешно завършиха средното си образование, а над 400 от тях продължиха да учат във висши учебни заведения в България.

/e-Razgrad/

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.