Урок за обмен на иновативни практики в Лозница

За втора учебна година СУ „Хр.Ботев“ в Лозница работи по проект за иновации „Уча в облака” с интегриран учебен предмет „Свят,технологии и математическа логика”, съобщиха от ръководството на училището.
Там в края на миналата седмица проведе урок за обмен на иновативни практики в изпълнение на дейностите по Национална програма „Иновации в действие” на тема „Вредни микроби”- 7 клас. Урочните дейности водиха в тандем Маргарита Петкова – старши учител по биология и химия и Нина Въчева- старши учител по математика и ИТ. Гостува едно неиновативно училище – Обединено училище „Христо Ботев” с. Друмево, област Шумен и едно иновативно училище – Средно училище „Васил Левски” – Крумовград. Всяко училище участва в мобилността с по 6 ученици и с по 2 учители. Гости на урока за обмен на иновативни практики бяха Галина Пенева – ст.експерт по природни науки и екология и Албена Добрева – ст.експерт по професионално образование и обучение от РУО Разград.
Цел на урока бе запознаване на учениците с разнообразните заразни заболявания, причинени от вредните микроорганизми. Четири различни типа задачи провокираха учениците от трите училища – да подходят като учени и разпределят редица заболявания в отделни групи, за да решат редица проблеми, които може да възникнат. В резултат на интерактивните методи /извличане и обработване на информация от текст,обобщаване и формулиране на изводи, работа по групи, ролеви игри – редене на пъзел, игрословица/, обучението по естествени науки е по-увлекателно, базирано на методи за проучване и разрешаване на проблеми.
/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.