Университетски спортно-туристически марш в България за 75-годишнината на Русенския университет, ще участват и разградчани

Университетски спортно-туристически марш ще прекоси България в пет лъча. Инициативата е по повод на 75-годишнината на Русенския университет. Началото ще бъде на 25 юли тази година. Под мотото “75 години към върховете на знанието, науката и прогреса” 75 студенти, преподаватели и членове на академичната общност в период от два месеца ще прекосят България.

Маршрутите включват северната (устието на река Тимок), източната (нос Шабла), западната (до връх Връшка чука) и южната (връх Вейката) крайни географски точки на страната, както и географския й център, градовете с разкрити филиали на Русенския университет – “Ангел Кънчев” – Разград, Силистра и Видин, родното място на патрона на висшето училище – град Трявна, скални масиви, пещери и други.

Преминаването на маршрутите ще бъде пеша, с бягане, с велосипеди, с лодки по реки и водни пещери, с катерене по скали, с автомобили. Проявата се организира под патронажа на ректора на Русенския университет чл.-кор. проф. Христо Белоев.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.