Турският вътрешен министър подаде оставка заради хаоса след забраната за излизане

Турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу се оттегли заради хаоса, последвал забраната за излизане от домовете в 31 града през почивните дни, обявена два часа преди началото им, съобщи Анадолската агенция.

В изявление в “Туитър” Сойлу заяви, че се чувства “отговорен за сцените, които последваха обявяването на полицейския час за почивните дни” в някои провинции.

“Върху мен във всеки аспект” пада отговорността за начина, по който бе приложена забраната. Обявена два часа преди полунощ, тя доведе до опашки и панически струпвания пред магазини на хора, които искаха да се запасят, в Истанбул, Анкара и други градове. Сойлу първоначално настояваше, че моментът на съобщаване е премислен, за да не се претоварят твърде много магазините.

Очевидно тези сцени не са отражение на гладкото прилагане на мярката, заяви Сойлу, който е на поста от август 2016 г., пише Анадолската агенция.

По-голямата част (63 млн. души) от турското население се оказа под карантина тази събота и неделя в опит да бъде овладян коронавирусът, известен като COVID-19. В страната и днес бяха обявени над 4700 случая, а вчера – над 5000, а по брой заразени Турция стана девета в света през последния месец с над 57 хил. случая.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.