“Тука има, тука нема” – Областна администрация: В Разградско няма заболели деца от коронавирус

На територията на област Разград няма заболели деца от COVID – 19, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Така от високата сграда в центъра на Разград отрекоха оповестената тази сутрин на редовния брифинг от секретаря на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов информация, че от новорегистрираните  за последното денонощие 26 нови случая на заразени пет от са на деца, а едното от тях – в Разград.

По информация на Регионалната здравна инспекция от днес, 11 май, е установен един нов случай на заразен с коронавирус в региона. От заложените в новата PCR лаборатория в разградската болница проби за наличие на коронавирус на контактните на заразената 40-годишна жена от село Бърдоква лица, пет са отчетени като положителни и са изпратени в Националната референтна лаборатория за потвърждение. Сред пробите е и тази на вече установения случай на жената от исперихското село. От лабораторията в София потвърждават само една нова положителна проба, която е на майката на заразената. Останалите проби са с отрицателни резултати.

С този нов случай заболелите от COVID – 19 лица на територията на област Разград стават четири, посочват от Областната администрация.

Всички изследвани са поставени под карантина още миналата седмица, като на лицето, с установената положителна проба, мярката се променя от 14 на 24 дни.

Към момента в региона под карантина са поставени 714 лица, се казва още в съобщението.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.