Три щата обявиха бедствено положение заради урагана “Дориан”

Щатите Флорида, Джорджия и Южна Каролина обявиха извънредно положение, след като ураганът “Дориан” удари Бахамските острови.

Това е най-мощната буря, достигала Бахамите, откакто се води статистика.Губернаторът на Флорида Рон Де Сантис обяви евакуация от повечето крайбрежни райони. Задължителни заповеди са издадени за девет района в щат Флорида – всички крайбрежни окръзи, с изключение на двата най-южни. В окръзите Свети Йоан, Индиан ривър и Дювал евакуацията ще започне в 8:00 часа местно време в понеделник, а в Лусие, Бревард, Палм Бийч, Насау и Мартин извеждането на хората вече започна, съобщава БГНЕС.

За да улесни евакуацията, губернаторът нареди да спре събирането на пътни такси по някои от държавните главни пътища.

На жителите на шест крайбрежни окръга на щата Джорджия също им бе наредено да се евакуират заради приближаването на урагана, съобщава БТА. По-рано същото решение взеха и властите на щата Южна Каролина.

“Дориан” е ураган от най-високата, пета степен. Ветровете в бурята са с постоянна скорост от над 280 километра в час. Засега не е ясно дали има загинали. Много къщи са разрушени. “Дориан” продължава бавно да се движи на запад.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.