Тошко ЙОРДАНОВ: Изберете тези, които нe ви лъжат

„Аз съм от Ямбол – също малък град, който също почти опустя, защото младите хора търсят работа някъде другаде. А другият проблем е, че има ужасен страх, който ви насаждат най-обикновено държавната администрация по места, кметът и съответната партия, която управлява. Но сега всеки един от нас има избор дали да се поддаде на този страх и да се чувства смачкан или да се опълчи. Не може една партия или някой местен завинаги всички да мачка“. Това каза днес в Разград зам.-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов при представянето на листата с кандидати за народни представители за изборите на 2 октомври.

И се мотивира с разказ как той и колегите му са видели обратното. „Когато застанем срещу тях, стават страхливи!“, категоричен бе Тошко Йорданов. Когато „Има такъв народ” свалили ГЕРБ, депутатите им гледали като „гръмнат заек“. „Така гледаха в последния парламент и тия – новите лъжци от „Продължаваме промяната“. Те си мислеха, че ние сме като тях и ще почнем да крадем, както правеха Кирил и Асен. Никаква разлика с Бойко Борисов – оня вземаше пари в брой, тия си ги разпределяха през държавните пари и ги насочваха към свои фирми и хора. „Правят се на страшни, но са абсолютно страхливи боклуци“, каза още Тошко Йорданов и предизвика бурните овации на множеството пред Новия театър.

След което призова хората спокойно и с чиста съвест да отидат да гласуват. „Гласувайте, сигурно повечето от вас ще го направят за „Има такъв народ“, но е редно всеки да си помисли, в последните три парламента след махането на ГЕРБ, кой какво е обещал и в крайна сметка какво е свършил. Изберете тези, които не ви лъжат“, призова разградчани зам.-председателят на „Има такъв народ“.

„Щастливи сме да сме сред будни граждани, които искат да чуят от първо лице какви са нашите планове“, каза водачката на листата Мария Господинова и представи останалите кандидати за народни представители с бюлетина N19 от 18-ти Разградски многомандатен избирателен район. Мартин Капралов е от Лозница, агроном. „С нас е от референдума, знае какво иска и смятам, че е намерил правилното място и хора, с които да го постигне“, обоснова присъствието му сред кандидатите тя. Нина Тодорова е от Кубрат, предприемач, член на Сдружение „Потомци на Дуло“. Четвърти  е Иван Иванов от Завет, бивш служител на МВР, общински координатор на партията. Маргарита Радева е от Самуил, бе част от листата и на предните парламентарни избори. Шести е социалният педагог Владислав Василев от Исперих. „Един много труден район, но Влади е достатъчно борбена личност и смятам, че изборът ни там ще се увенчае с успех“, каза за него Мария Господинова. Седми в листата е Георги Иванов от Разград, също предприемач.

„Всички ние заедно се опитваме да направим нещо различно за Разградска област. Ние сме в „Има такъв народ“, за да подобрим нашето общо съществуване в този рай. Искаме това местенце да не опустява, искаме младите хора да могат по друг начин да погледнат на нашето градче, а да не бягат.

Важно е да сме осъзнати. Важно е да знаем какво искаме и да се борим за него. Да останат децата ни тук и да водим нормален начин на живот“, заяви водачката на листата.

И призова: „Гласувайте, гласувайте на 2 октомври, независимо за кого, но гласувайте! Всеки един на този площад, а и в този град, има някаква своя представа за живота си и за начина, по който би трябвало да живее. Ние предлагаме стъпки да го променим към по-добро. Доверете ни се“, каза още Мария Господинова.

На въпрос дали ще проведат анонсирания референдум за президентска република, Тошко Йорданов отговори : „Да!“.

Филип Станев нарече идването си в Разград чест и привилегия. Но понятия от времето, преди да бъдат изпразнени от съдържание като сега. „За пореден път съм тук, миналата година имах удоволствието да се запозная с Мария и целия екип на „Има такъв народ“. Той определи Мария като „човек, отдаден на каузата, лоялен, професионалист и който има всички необходими качества, за да изпълни със съдържание думите “народен представител“, също загубили своето съдържание.

Според Филип Станев коалиционните партньори на „Има такъв народ“ от последното управление били „безгръбначни и безмозъчни“, доказали го с действията си. „В тази коалиция бяха склонни на всякакви компромиси, за да може Корнелия Нинова да продава оръжие през Полша за Украйна и да взема комисиони, а публично да твърди, че нейната партия и тя като неин лидер никога не би направила токова нещо. Тези хора направиха така, че с очите си да видим, че не се различават, освен по прически, от човека, бил 12 години начело на държавата. Когато ние показахме, че сме различни, изведнъж се оказа, че „Има такъв народ“, не само че не е пълноправен член на тази коалиция, а буквално нежеланият. И още преди са се роди слоганът на сегашната кампания, останахме сами срещу всички останали партии в нея“, разказа Филип Станев.

„Заради хора като Мария Разград продължава да има бъдеще. Помня времената, когато в този областен град имаше културен живот, имаше икономически живот, раждаха се деца, имаше качествено образование и хората имаха стандарт на живот. Което в наши дни не е точно така. Но с Мария, с останалите в листата и всички вас, можем да го променим,“ завърши Филип Станев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.