Товарен кораб се блъсна и срути мост в Китай, колите върху него пропаднаха в реката

Шлеп се заби в мост в Китай в делтата на Перлената река днес и го срути, предаде Ройтерс.

Агенцията добави, че автомобили, намиращи се в този момент на откъснатата част на моста, са се изсипали във водата, като цитира за информацията Централната китайска телевизия.

Инцидентът се разиграл в близост до град Гуанчжоу, столица на провинция Гуандун. Градската служба по водна безопасност заяви в приложението за съобщения “УиЧат” (WeChat), че шлепът се е движил от град Фошан до южната част на град Гуанчжоу.

Катастрофата в колоните на моста е станала рано сутринта. Изображение от камери за видеонаблюдение показват шлепа, спрял между две колони на моста “Лисинша”, част от чиято двулентова пътна настилка липсва, добавя БТА.

Движението по моста е преустановено, а властите разследват причините за инцидента. Ройтерс уточнява, че за момента няма данни за жертви.

Според изданието South China Morning Post капитанът на товарния кораб е бил задържан, докато се изясни какво е причинило катастрофата, а някои световни медии твърдят, че има загинали и ранени, но до момента това не е официално потвърдена информация.

Дир.бг

Hits: 7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.