ТИР прегази пешеходец до рибарниците край Цар Калоян /обновена/

Пешеходец загина на пътя Русе – Разград – Варна в района на рибарниците до град Цар Калоян, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сигналът за тежката катастрофа е получен на тел.112 в 05.40 часа на 2 ноември от преминаващ шофьор. При огледа на местопроизшествието, на паркинг на заведение, намиращо се в края на града, е установен ТИР с турска регистрация, по който са констатирани сериозни следи от удар – счупен фар, броня и други, допълват информацията от Апелативната прокуратура във Варна.

Самоличността на починалия е установена – 33-годишен жител на град Цар Калоян. Работата по установяване на детайли и обстоятелства около случая продължава под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура – Разград. Водачът на товарния автомобил е задържан. Той е турски гражданин, на 24 години. Взета му е кръвна проба, която ще установи дали водачът е управлявал МПС след употреба на алкохол или наркотични вещества.

В момента на мястото на произшествието се извършва оглед от оперативно-следствена група и се изясняват обстоятелствата, довели до тежкия инцидент. Движението на превозни средства в участъка на катастрофата се регулира от екипи на “Пътна полиция” в локалното платно.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.