Цветелина Кожанова – Енчева: Смятам, че днес България има огромна нужда от ляво и социално управление. Вярвам, че мога да бъда  полезна на хората от Лудогорието

 Цветелина Кожанова – Енчева е трето поколение член на БСП. Завършила е Руска филология в Софийския университет.  Живее в Разград и тук отглежда трите си деца. Управител е на частна фирма – заедно със съпруга си създадоха и развиват в Разград семеен ресторант “Шатрите” и “Татко пица”.

Защо решихте да влезете в политиката? Какво Ви мотивира да бъдете кандидат за народен представител? Защо избрахте точно БСП?

Благодаря на всички, които подкрепиха кандидатурата ми. В политиката ме води желанието за промяна. Искам да продължа да отглеждам трите си деца в България и те също, след време, да създадат семействата си тук. С моят съпруг работим в частния сектор. От първо лице виждам колко е трудно да развиваш собствен бизнес у нас. Липсва всякаква подкрепа от страна на държавата, а в същото време ние сме задължени да изпълняваме хиляди изисквания. В последните две години, след появата на COVID-19, като собственици на два обекта за бързо хранене, ние преминахме в режим „оцеляване“. Нашият бранш винаги, както и в момента, е най-потърпевш от въвежданите мерки за борба със заразата. Разбира се, мерките са необходими, но те водят след себе си подкрепа за хората, чиито бизнеси страдат. Тази подкрепа липсва и до момента. Всички тези неща, заедно със светкавичното поскъпване на ток, вода, стоки от първа необходимост и много други, са причината младите хора да напускат България. Те остават недооценени. Губим прекрасна младеж, умни и подготвени хора, които имат сили и желание за работа, но са стъпкани от държавата. Тази държава, която през последните години работи като че ли не за нас, а срещу всички нас. Като гражданин, данъкоплатец, майка и обичаща страната си българка, реших да се кандидатирам за народен представител. Вярвам, че мога да бъда  полезна на хората от Лудогорието. Имаме нужда от хора, професионалисти във всяка област, но те трябва да имат и опит, за да бъде истински резултатно управлението им. Аз съм човек с леви политически възгледи. Смятам, че държава като България има огромна нужда от ляво и социално управление. Българите имат нужда от грижа и сигурност. Припознавам всичко това в програмата за управление на БСП. Това е партията, която отговаря напълно на моята гражданска позиция. Идеите на БСП са реални, работещи и постижими. Коалиция „БСП за България“ наистина  ни предлага разумните решения. Аз съм  човек, който уважава и цени мнението и предложенията на другите, без значение от партийната им принадлежност. Винаги съм вярвала, че обединението, взаимодействието, приемствеността е правилната формула.  Член съм на БСП, потомка съм на изявени разградски социалисти и вярвам, че демократичността, прозрачността, разбирателството, желанието за работа, любовта към хората и съчетаването на младежки ентусиазъм с дългогодишен опит, каквото наблюдавам вътре в нашата партия, е нужно да бъде приложено и на национално ниво, за благото на всички български граждани.

Кои са Вашите послания, които искате да достигнат до жителите на Област Разград?

Социалните послания и разработените ефективни програми, които предлагаме единствено ние от „БСП за България“. Това искам да достигне хората, защото тези неща истински касаят бъдещето ни. Ние предлагаме конкретни мерки с бърз ефект върху икономиката и стандарта на живот за първите 100 дни управление. Предлагаме също и средносрочни и дългосрочни мерки, които са част от визията на БСП за структурни реформи. Всичко това, аз и останалите кандидати за народни представители, приемаме за своя мисия, защото успеем ли да го реализираме, България ще бъде такава, каквато всички  я искаме – силна и просперираща. Ние предлагаме да се намали ДДС от 20% на 9% върху крайните цени на ток, газ и парно за крайните потребители (фирмите и семействата). Предлагаме въвеждане на семейно подоходно облагане. С 550 лв. за всяко дете ще се намалява данъчната основа на единия работещ родител, 6500 лв. еднократна помощ за второ и трето дете при условие, че единият родител е работил 24 месеца преди това. Друга мярка, за която настояваме са безплатни лекарства за деца до 14 години. Стимулиране на младите хора, които вече извършват трудова дейност с въвеждането на нулев данък върху доходите от труд до навършване на 26 години.

Това, което смятам за приоритет са нашите възрастни хора и осигуряването на техните спокойни и достойни старини, защото цивилизованността на едно общество се измерва с отношението му именно към възрастните хора. Всичко е възможно и постижимо само с вашата подкрепа на предстоящите избори.

Какви конкретни лични ангажименти поемате пред гражданите?

Ангажимент, който поемам ако бъда избрана за народен представител от Област Разград, са ежемесечните приемни. По един ден, от всяка последна седмица на месеца, да прекарвам с граждани от седемте общини в нашата област. По предварително обявен график, специален телефонен номер и електронен имейл адрес, които ще бъдат винаги достъпни за въпроси от всеки един живущ в Разградско. Поемам ангажимент да се боря за това, граждани и управляващи да станат един екип. Постоянната връзка с моите избиратели, а и не само, е изключително важна за мен.  Ако стана депутат в 47 Народно събрание, то ще е заради Вас и  аз ще направя всичко възможно да оправдая доверието Ви. Властимащите трябва да бъдат винаги близо до всеки един човек и съвестно да вършат работата си. Обещавам да се водя единствено от интересите на нашия край. Да се противопоставя на корупцията, властваща навсякъде около нас, да съм запозната с всеки ваш проблем, да Ви информирам по въпроси, които Ви касаят и биха ви били в помощ при решаването на даден за вас проблем, да бъда винаги близо до вас. Моето сърце е тук, в Лудогорието. Доверете ми се и ми дайте възможност да работя за Вас!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Hits: 58

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.