Техническата гимназия домакинства на поредния модул по Националната програма „Иновации в действие“

В периода 20.03.2024 г. – 22.03.2024 г. в НПТГ „Шандор Петьофи“ в Разград се проведоха дейности по Националната програма „Иновации в действие“, съобщиха от училищното ръководство.

Гости на гимназията бяха ученици и учители от училищата-партньори: Професионална гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров“ – Попово, Професионална гимназия по механотехника „Юрий Гагарин“ – Русе, Професионална гимназия по селско стопанство „Сергей Румянцев“ – Луковит.

В първия ден се запознаха с един от двата иновативни учебни предмета: „Работа с облачни технологии в образователния процес“, а на следващия наблюдаваха урок  по предмета „Теория на адаптацията и реализацията в професията“, на тема „Емоционална интелигентност/разпознаване на нагласата на другите“, решаваха и казуси. Разгледаха обновената база на гимназията, запознаха се с преподавателите и учениците на Механото.

Гостите разгледаха забележителностите на Разград. Посетиха квартал „Вароша“, Етнографския музей, Археологическия музей „Абритус“, Интерактивния музей и спорната база на ПФК „Лудогорец“.

По време на мобилността се създадоха професионални учещи се общности между училищата. Учителите обсъдиха иновативните процеси и споделиха резултатите от тях. Обмениха се добри практики, генерираха се нови идеи и продукти, създаде се устойчиво сътрудничество между четирите гимназии.

/е-Razgrad/

Hits: 6

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.