С общ танц на деца и преподаватели Центърът за работа с деца откри новата учебна година

С общ танц на площад „Независимост” преподаватели и деца откриха новата учебна година в Центъра за работа с деца, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

800 са децата, които ще посещават през учебната 2023/24 г. 11-те школи, клубове и ателиетата на ЦРД.

Събитието включваше и тържествена част, в която директорът на Даниела Куртева обобщи отминалата учебна година, в която децата на ЦРД са участвали в над 350 общински, областни, национални и международни фестивали, състезания, конкурси и олимпиади и са спечелили над 180 призови места. Тя допълни, че и новата учебна година стартира с добра новина – спечелени са два проекта за интернет свързаност и обновяване на компютърния кабинет. „Зад тези резултати стои високият професионализъм и неуморният труд на екипа на ЦРД – педагози и административен персонал”, заяви Д. Куртева.

Всички работещи в Центъра бяха представени на децата и родителите и получиха заслужени аплодисменти: Емилия Борисова – ДТШ „Капчици” и Градски мажоретен състав; Жулиета Иванова и Румен Иванов – ДТШ „Хорце”, формация „Булгарика” и „Елбетица”; Неджля Февзи – школа „Стъпка по стъпка”; Ангелина Рахова – школа по дигитално изкуство; Цветомира Петрова – школа по изобразително и приложно изкуство; Иван Стоянов – ТФ“Феникс“; Милен Бенков – Младежки духов оркестър; Десислава Македонска – школа по пиано и солфеж; Валентин Стоянов – школа по китара и солфеж; Свилена Дечева – клас по поп пеене; Диана Атанасова – ТФ „K-pop” и административния персонал – Радка Георгиева, Цвятко Цвятков и Фатме Ахмед.

На събитието за откриване на новата учебна година главен експерт в отдел „Образование и спорт” в Община Разград Теодора Ненкова връчи на директора на ЦРД Даниела Куртева поздравителен адрес от името на заместник-кмета и изпълняващ длъжността кмет на община Разград Полина Иванова. Поздравления за откриване на новата учебна година педагозите и децата от ЦРД получиха и от началника на Регионалното управление на образованието Ангел Петков.

В края на събитието преподаватели и деца се включиха в „Танца на шоколада”, след което деца и родители имаха възможност да се запознаят с графиците за посещение на занятията в ЦРД през годината.

/e-Razgrad/

Hits: 9

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.