Над 600 деца ще посещават школите и клубовете в Центъра за ученическо, техническо и научно творчество

Над 600 деца ще посещават школите и клубовете в ЦУТНТ през учебната 2023/24 г. Това стана ясно на официалното откриване на учебната година, съобщиха от пресслужбата на местнат администрация.

На събитието гл. експерт в отдел „Образоване и спорт” в Община Разград Теодора Ненкова връчи на директора на ЦУТНТ Цветанка Русева поздравителен адрес от името на заместник-кмета и изпълняващ функциите кмет на община Разград Полина Иванова.

Цв. Русева съобщи, че много от желаещите да се включат в школите и клубовете по интереси започнали да се записват  в учебната сграда на ул.“Трапезица“ №1 още в края на миналата учебна година, а кулминацията била в края на септември. В резултат на  активната кампания са сформирахни 43 постоянно действащи групи в следните профили:

Природоматематически: школи „Математика“ и „Биология и здравно образование“; Екология и опазване на околната среда: дискусионен клуб „Здраве“, клубове „Екотуризъм“, „Екология“  и „Здравословен  живот“; Приложно-технически: клубове „Техническо чертане“, ,„Млад приложник“, „Природа и фантазия“, „Компютърен свят“, „Авиомоделизъм“, „Моделизми“, „Конструиране и моделиране“, „Млад кулинар“, „Млад техник“ и кръжоци „Сръчни ръчички“; Хуманитарно-обществен: школи „Български език и литература“, „Немски език“ и „Английски език“, клубове „Репортери“ и „Слово“, кръжоци „Руски език“.

В заниманията по интереси ще се включат над 600 активни и с разностранни интереси деца и ученици от предучилищна група до 12-ти  клас. Обучението в ЦУТНТ е безплатно и дава възможност на децата за личностна изява, да развиват творческия си потенциал, да надграждат своите знания и умения, както и да участват в различни конкурси, програми и тържества.

Дейностите са съобразени с желанията, интересите и свободното време на децата и учениците и се ръководят от доказали се педагози. Работата им е организирана в малки групи, като ръководен принцип е осигуряването на равен достъп и индивидуален подход, за да се гарантира личен напредък за всеки участник.

ЦУТНТ предоставя и специализирани услуги по кариерно ориентиране на ученици за всички видове и степени училища в областта: информира и консултира родители и ученици; подпомага дейността на педагогическите съветници, класните ръководители и учители в областта на кариерното ориентиране; осъществява индивидуална и групова работа с ученици от всички степени на училищното образование.

/e-Razgrad/

Hits: 9

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.