С литургия  започва Денят на Разград 28 януари

Денят на Разград 28 януари започва с тържествена света литургия и заупокойна молитва за загиналите руски воини и български опълченци за Освобождението на Разград в 9.00 ч., съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Тя ще бъде отслужена в църквата „Св. Николай Чудотворец“ от Негово Високопреосвещенство  Русенския митрополит Наум в съслужение със свещеници от Разградска духовна епархия.

11.00 ч. е началният час на детското парти „Честит рожден ден“. На него в Общинския културен център подаръци ще получат 29-те деца, родени на 28 януари, които по традиция стават кръщелници на кмета на община Разград, както и шестимата тризнаци, които живеят в Разград със семействата си.

От Синдикалния дом в 17.00 ч. тръгва празнично шествие по повод Деня на Разград. То ще бъде водено от военни икони, които ще бъдат въведени в Мавзолея костница. Шествието минава по пешеходната зона на бул. „България“ и завършва на площад „Възраждане“. Там ще е тържествената част с приветствия от официалните гости. Програмата ще включва и изпълнения на Капанския ансамбъл и ще завърши с ритуал за поднасяне на венци и цветя пред Мавзолея костница и Войнишкия паметник.

Тържеството на площада ще се излъчва онлайн на официалната Фейсбук страница на Община Разград и по ТВ КИС 13.

/e-Razgrad/

Hits: 24

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.