Съветниците от ПП-ДБ предлагат на кмета да обяви 2 май за неучебен в Разград и общината

„Верни на добрата ни практиката в този Общински съвет да предлагаме конструктивни, практични и полезни за хората решения, днес ние приканваме кмета Добрин Добрев да обяви 2 май за неучебен ден в Разград и общината“. Това обяви от свое и от името на колегите си в най-голямата група общински съветници в местния парламент – „Продължаваме Промяната – Демократична България“, Мирослав Грънчаров.

По думите му, Законът за предучилищно и училищното образование позволява на градоначалника три пъти в годината да обяви неприсъствени дни в училище. „Практика е при подобно събиране на празници с един работен ден между тях, хората да си пускат отпуски и да удължат броя на почивните дни“, мотивира се Мирослав Грънчаров.

Според съветниците от ПП-ДБ на 2 май и преподавателите, и децата няма да бъдат мотивирани, защото веднага след това започва Великденската ваканция, след която пък е Гергьовден. „Един ден по никакъв начин няма се отрази на образователния процес“, категорични са те и се надяват кметът да приеме предложението им.

/e-Razgrad/

Hits: 158

One Reply to “Съветниците от ПП-ДБ предлагат на кмета да обяви 2 май за неучебен в Разград и общината”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.